Cum sa te bucuri de beneficiile a ceea ce mananci

Publicat pe 06.04.2011 la 17:40 Actualizat pe 06.04.2011 la 17:42

Mancarea nu este doar o modalitate de a ne umple stomacul, iar a alege cu grija ceea ce consumam nu este un moft, ci tine de atentia si respectul pe care trebuie sa il oferim corpului nostru pentru ca el sa functioneze optim.

Alege organic

Modul in care sunt cultivate plantele are un impact puternic asupra valorii lor nutritive. Legumele si fructele organice au un continut mai ridicat de vitamine decat cele neorganice. Portocalele au, de exemplu, cu pana la 30 la suta mai multa vitamina C, iar rosiile au un continut de flavonoide cu cu 97 la suta mai ridicat decat al celor crescute cu chimicale.


Carnea vacilor crescute cu iarba proaspata are un continut de trei ori mai ridicat de omega 3 si un nivel de substante anti-cancerigene de la trei la cinci ori mai ridicat.


Combinarea de nutrienti


Daca vei alatura unei fripturi cativa morcovi fierti, vei absorbi de doua ori mai mult fier din carnea rosie (morcovii sunt bogati in beta-caroten ce ajuta la absorbtia de fier). Combinatia de pui cu broccoli duce la absorbirea la pana de 13 ori a componentelor anti-cancer decat a legumelor simple.


Densitatea de energie mai redusa


Densitatea energiei se refera la numarul de calorii pe care il contine un anumit fel de mancare, pentru fiecare gram. Fructele si legumele de exemplu au cel mai scazut nivel de energie. Prin consumul de alimente cu o densitate de energie scazuta, cresti nivelul de nutrienti. De aceea redu cantitatea de carne si creste-o pe cea de legume.


Pastreaza fructele la temperatura camerei


Unele fructe continua sa isi creasca nivelul nutritiv, dupa ce sunt culese, atata timp cat sunt tinute la temperatura camerei si nu in frigider. Nu se stie exact de ce, dar anumite enzime isi cresc activitatea la aceasta temperatura. Fructele care se bucura cel mai mult de aceste proprietati sunt: pepenele verde, rosiile si piersicile.


Foto: multivu.prnewswire.com

În articolul

Cum sa te bucuri de beneficiile a ceea ce mananci

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x