Rețeta lui Vlăduț: fruticia - prăjitura vedetă a verii

Publicat pe 11.07.2016 la 14:52 Actualizat pe 11.07.2016 la 15:20

Desertul perfect pentru un rasfat pe masura? Iata-l in forma si gustul exploziv al prajiturii perfecte de vara! Un adevarat deliciu pe care nu ai voie sa il ratezi?

Desertul perfect pentru un rasfat pe masura? Iata-l in forma si gustul exploziv al prajiturii perfecte de vara! Un adevarat deliciu pe care nu ai voie sa il ratezi?

Ingrediente:

  • blat
  • 500 gr visine (fara samburi)
  • 300 gr afine
  • 300 gr zmeura
  • 50 ml iaurt
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 6 oua de gaina
  • sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • jeleu de zmeura
  • 1 kg zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 10 gr gelatina
  • sarlota
  • 400 gr iaurt
  • 400 gr frisca
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 20 gr gelatina

Mod de preparare:

Blatul

Intr-un vas, se mixeaza untul moale cu un praf de sare si cu zaharul. Se mixeaza pana devine spumos, apoi se adauga cate un ou, omogenizand bine compozitia. Se adauga iaurtul si se incorporeaza. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga in doua transe peste compozitia de oua. Se omogenizeaza bine.

Se pregateste o tava prevazuta cu hartie de copt, se asaza jumatate din cantitatea de fructe, se toarna compozitia de blat si se pune in cuptor, la copt, la temperatura medie, pentru aproximativ 50 minute, pana devine usor rumena. Dupa ce se coace, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Sarlota

Se bat separat 500 ml frisca. Se amesteca doua oua cu 2 linguri de zahar si se transfera compozitia pe baie de aburi si se amesteca pana se incheaga compozitia. Se raceste, apoi cu ajutorul mixerului, se spumeaza si se incorporeaza in frisca. Se adauga gelatina hidratata si incalzita, si se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, restul de fructe, se toarna usor peste blatul racit si se depoziteaza la rece, in frigider.

Jeleul de zmeura

Zmeura ramasa se spala, se pune la fiert 5 minute intr-un vas, apoi se paseaza si se strecoara printr-o sita densa ca sa nu ramana vreun sambure. Se incalzeste gelatina hidratata, se incorporeaza in jeleu si se toarna in strat egal, peste prajitura racita. Se da la rece pana se incheaga jeleul.

Dupa ce s-a intarit si jeleul, se poate portiona prajitura.

Straturile prajiturii trebuie sa iasa egale.

În articolul

Reteta lui Vladut: Fruticia - prajitura vedeta a verii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x