Rețeta lui Vlăduț: cum faci pandișpan "cameleon" cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, în câteva minute!

Publicat pe 11.07.2016 la 12:41 Actualizat pe 11.07.2016 la 13:04

Această rețetă de pandișpan cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, este ideală pentru o masă festivă, sau pentru un week-end în familie, îmbinând gustul ciocolatei cu aromele fructelor de sezon, iar aspectul este foarte plăcut. Puteți chiar să o preparați sub formă de tort.

Această rețetă de pandișpan cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, este ideală pentru o masă festivă, sau pentru un week-end în familie, îmbinând gustul ciocolatei cu aromele fructelor de sezon, iar aspectul este foarte plăcut.
Puteți chiar să o preparați sub formă de tort.

Ingrediente:

  • Pentru pandișpan:
  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g unt
  • vișine din compot(borcan de 400 g)
  • un praf sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema de bânză:

Pentru decor:

Mod de preparare:

Pentru pandișpan, se topește ciocolata împreună cu untul, la bain marie, apoi se lasă să se tempereze.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Se adaugă gălbenușurile, apoi ciocolata topită și se încorporează făina amestecată cu praful de copt.

Aluatul se întinde în forma de copt unsă și tapetată cu zahăr și se presară vișinile deasupra, care se înfig ușor în aluat.

Se coace pandișpanul pentru 15 minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii.

Pentru crema de brânză, se amestecă brânza tartinabilă cu mascarponele, se adaugă zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și un praf de sare și se mixează până se omogenizează bine.

Crema de brânză se întinde peste pandișpanul răcit.

Deasupra se presară din belșug zmeura.

Pentru jeleu, se pune siropul de la compot la fiert împreună cu puțin zahăr, doar dacă este cazul si se adaugă o lingură de amidon.

Se fierbe 1-2 clocote, apoi se lasă să se tempereze puțin si se intinde cald, peste zmeură.

Se poate înlocui amidonul cu un plic de tort-gel, dacă se dorește ca jeleul să fie fin.

Se dă prăjitura la rece pentru o oră, apoi se poate porționa și servi.

Este foarte bun acest pandișpan cu ciocolată, fructe și cremă de brânză și cu siguranța va fi pe placul celor care îl vor savura.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: cum faci pandișpan "cameleon" cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, în câteva minute!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x