Placinta cu nuci pecan

Publicat pe 10.09.2012 la 16:25 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:39

placinta cu nuci

Ingrediente:

Crusta de aluat:

  • 2 1/4 masuri faina de patiserie
  • 2 linguri zahar
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 masura unt nesarat, taiat bucatele
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet alb

Tartele:

Mod de preparare:

  1. Cerne faina, zaharul si sarea intr-un bol. Taie untul in bucatele si amesteca-l cu ingredientele uscate.
  2. Amesteca apa, sucul de lamaie, toarna-le in coca si framanta. Imparte coca in 2 bucati, impacheteaza cu folie alimentara si da la rece cel putin 2 ore. Coca poate fi tinuta la congelator pana la 3 luni.
  3. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si unge usor 12 forme de briosa. Scoate coca cu 20 de minute inainte de a o intinde.
  4. Taie fiecare bucata in 6. Intinde fiecare bucata pe o suprafata pudrata cu faina. Taie, pune in forma si da la rece inainte de a prepara umplutura.

Umplutura:

  1. Topeste untul cu zaharul intr-o craticioara, la temperatura medie, amestecand pana face bule. Apoi ia de pe foc.
  2. Intr-un bol separat, amesteca ouale cu siropul de artar, sucul de lamaie, vanilia, sarea si pune-le in mixtura de zahar, in timp ce amesteci constant pana se incorporeaza. Pune cateva alune pecan pe fundul fiecarei tarte, apoi pune umplutura.
  3. Da la cuptor pentru 10 minute, apoi redu temperatura, de la 200 la 190 de grade Celsius si mai coace inca 10-15 minute, pana cand umplutura fierbe si marginile se maronesc. Raceste tartele.
  4. Tartele trebuie servite la temperatura camerei. Pot fi depozitate pana la 3 zile.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Placinta cu nuci pecan

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: „Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!”
MediCOOL
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Spynews
Horoscop sâmbătă, 18 mai 2024: Leii vor avea chef de viață
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x