Rețeta lui Vlăduț: Ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară

Publicat pe 29.07.2016 la 13:39 Actualizat pe 29.07.2016 la 14:04

Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.

Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei
  • 3-4 cartofi noi
  • 4-5 roșii bine coapte
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 250 g caise
  • 250 g fasole verde, grasă
  • sare
  • 1 ou
  • 1 legătură leuștean
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 150 ml ulei de măsline
  • 4 l apă

Mod de preparare

Se curăță ceapa, morcovii, cartofii și dovleceii, se toacă în cuburi, se adaugă în vasul cu apă rece și se pun la fiert.

Când sunt aproape pătrunse, se adaugă fasolea verde, curățată și tăiată mărunt.

Roșiile se decojesc și se toacă în cuburi.

Tot în cuburi mici se toacă și caisele.

Recomandat ar fi să se folosească două tipuri de caise, unele mai coapte, pentru aromă deosebită și altele mai puțin coapte, pentru acrire.

Când toate legumele sunt fierte, se adaugă roșiile și caisele, precum și uleiul de măsline, dar și mărarul tocat.

Se potrivește gustul cu sare și se mai lasă ciorba să fiarbă 5-6 minute, nu mai mult, pentru a se menține roșiile și caisele ușor tari.

Se bate oul cu puțină sare, se diluează cu puțină supă și se adaugă în ciorbă, amestecând ușor, așa încât să se obțină niște franjuri aspectuoase.

Se stinge focul și se adaugă restul de verdeață tocată mărunt.

Este o ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, gustoasă și acrișoară, care se poate servi atât caldă cât și rece de la frigider.

În timpul servirii se poate adaugă și smântâna, iar dacă se dorește mai acră se poate adaugă suc de lămâie.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x