Rețeta lui Vlăduț: Clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, pe placul oricărui pofticios

Publicat pe 18.07.2016 la 12:37 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:48

Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!

Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!

Ingrediente

  • Pentru aluat de clătite:
  • 4-5 ouă
  • 750 ml lapte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 300 -350 g făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 1 lingură zahăr
  • Pentru umplut:
  • 500 g spanac
  • 500 g brânză Ricotta
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • Pentru sos:
  • 400 g pastă de roșii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • cașcaval ras
  • smântână pentru servit
  • roșii cherry

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă ouăle cu un praf de sare și o lingură de zahăr, pentru a da culoare clătitelor, apoi se adaugă uleiul de măsline, laptele și se încorporează făina.

Se condimentează aluatul cu oregano, busuioc și piper și se prăjesc clătitele într-o tigaie antiaderentă.

Se pune mai multă compoziție în tigaie, decât la clătitele clasice și se rumenesc mai mult.

Pentru umplutură, se opărește spanacul curățat și spălat, în apă clocotită cu sare, dar și cu o linguriță de bicarbonat, pentru a-și intensifica culoarea de verde.

Se scurge spanacul și se lasă la răcit, apoi se toacă și se amestecă cu brânza Ricotta.

Se asezonează cu sare, piper, dar și frunze de busuioc.

Cu această compoziție, se umplu clătitele și se înfășoară ca pe sarmale, apoi se așează într-o tavă de cuptor, peste sosul de roșii asezonat cu frunze de busuioc, sare și piper și diluat cu puțină apă.

Peste clătite se rade câte puțin cașcaval și se dau la cuptor pentru 15 minute, până când cașcavalul se gratinează frumos peste ele.

Se servesc cu smântână și roșii cherry, trase ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, pe placul oricărui pofticios

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x