Rețeta lui Vlăduț: culoare și savoare într-o supă cremă de ardei, servită cu rulouri din foietaj. O adevărată nebunie-n farfurie

Publicat pe 15.07.2016 la 12:03 Actualizat pe 15.07.2016 la 12:24

Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu supă cremă de ardei, foarte uşor şi rapid de preparat, iar servită cu rulouri din foietaj cu brânză, va fi și mai delicioasă.

Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu supă cremă de ardei, foarte uşor şi rapid de preparat, iar servită cu rulouri din foietaj cu brânză, va fi și mai delicioasă.

Ingrediente

  • 6 buc.ardei gras, roșu și galben
  • 4 ardei capia
  • 6 morcovi
  • 3 fire praz
  • 1 ceașca orez
  • 3 l apa
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • pătrunjel verde
  • nuci pecan
  • 300 g smântâna
  • 400 g foi de plăcintă
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g cașcaval
  • 2 linguri smântână
  • frunze de mentă
  • 50 g susan
  • 1 ou

Mod de preparare

Se toacă prazul în rondele și se pune la călit în ulei de măsline și unt, iar după câteva minute se adaugă morcovii tăiați în cuburi și mai apoi, ardeii tăiați tot în cuburi.

Se lasă să se înăbușe ușor totul, apoi se condimentează cu sare și piper și se completează cu apăa fierbinte.

Se lasă legumele să fiarbă până sunt pătrunse aproape de tot, apoi se adaugă orezul și se mai lasă pe foc 10-15 minute.

Se trece totul prin blender, se adaugă smântâna și se potrivește gustul de sare și piper, apoi se adaugă pătrunjel tocat.

Opțional, în timpul servirii, se pot adaugă câteva nuci pecan.

Pentru plăcintă, se unge fiecare foaie de plăcintă cu unt și se așează una peste alta.

Din brânză, cașcaval ras și smântână, se face o cremă, care se parfumează cu frunze de mentă.

Se întinde crema de brânză peste foi și se formează rulouri subțiri care se ung cu ou și se pudrează cu susan, apoi se coc pentru 30 de minute la 200 de grade.

Se servesc aceste rulouri de plăcintă cu delicioasa supă cremă de ardei.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: culoare și savoare într-o supă cremă de ardei, servită cu rulouri din foietaj. O adevărată nebunie-n farfurie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x