Rețeta lui Vlăduț: mâncare de vară din trei tipuri de fasole verde. Veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare

Publicat pe 12.07.2016 la 09:22 Actualizat pe 12.07.2016 la 09:35

Te atrage varietatea de fasole verde de pe piață și nu te poți decide de care să prepari? Combină-le pe toate într-o delicioasă mâncare de vară și vei avea o veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare.

Te atrage varietatea de fasole verde de pe piață și nu te poți decide de care să prepari?
Combină-le pe toate într-o delicioasă mâncare de vară și vei avea o veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare.

Ingrediente

  • 3 kg fasole verde: grasă, fideluță galbenă, fideluță verde
  • 1 kg roșii
  • ulei de măsline
  • 2-3 cepe albe
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 kg mușchiuleț de porc
  • 500 g caise
  • 150 g zahăr
  • 200 g brânză Provolone

Mod de preparare

Păstăile se curăță de capete, se spală bine, apoi se opăresc în apă clocotită cu sare.

Ceapa se toacă și se călește ușor în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate.

Se fierbe sosul de roșii până scade la jumătate, condimentându-se cu sare, piper și frunze de busuioc.

După ce sunt opărite păstăile, se pun la fiert cu foarte puțină apă, iar când sunt ușor pătrunse, se adaugă sosul de roșii și se mai fierb impreună 10-15 minute, timp în care se mai condimentează după gust și se adaugă mărarul tocat.

La final de fierbere se adaugă usturoiul tăiat rondele și pătrunjelul tocat.

Mușchiulețul de porc se prepară pe teflon, în puțin ulei de măsline, sub formă de medalion, condimentat cu sare și piper, iar la final se gratinează cu felii de brânză.

Pentru caise, se face mai întâi un sirop scăzut, din zahăr cu puțină apă, în care se adaugă și un praf de sare, apoi se pun jumătățile de caise și se fierb 5-6 minute.

Se vor păstra în sirop până în momentul servirii.

Mâncarea de vară din trei tipuri de fasole verde, se servește alături de mușchiuletul de porc și caisele caramelizate.

O nebunie de gusturi și arome, într-o singură farfurie!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: mâncare de vară din trei tipuri de fasole verde. Veselie-n farfurie, o adevărată explozie de culoare și savoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x