Rețeta lui Vlăduț: plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde. O îmbinare plăcută de gusturi, de la sărat și ușor picant, la dulce și acrișor

Publicat pe 12.07.2016 la 08:53 Actualizat pe 12.07.2016 la 10:40

Dacă vrei să-ți răsfeți papilele cu o plăcintă sărată, această rețetă de plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde, este exact ceea ce cauți. Este gustoasă și sățioasă și poate fi servită la orice masă.

Dacă vrei să-ți răsfeți papilele cu o plăcintă sărată, această rețetă de plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde, este exact ceea ce cauți. Este gustoasă și sățioasă și poate fi servită la orice masă.

Ingrediente

  • Pentru plăcintă:
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 200 g unt
  • 200 g parmezan
  • 200 g cașcaval Penteleu
  • 200 g cașcaval Dalia
  • 4 ouă
  • 200 g smântâna
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • salată verde
  • lăptuci
  • Pentru dressing:
  • 1 avocado
  • 1 banană
  • 100 g coacăze roșii
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • zeamă și coajă de la 1/2 lămâie
  • 1-2 linguri miere
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru plăcintă, se desfac foile de aluat, având mare grijă să nu se rupă și se ung cu câte puțin unt topit.

Se așează foile de plăcintă în tavă de aragaz, tapetata cu hârtie de copt, în straturi de câte două foi, iar între ele se râd cele trei sortimente de cașcaval, dar separat pe fiecare strat.

Deci, fiecare strat va avea alt gust, așa încât plăcintă va fi mai interesantă.

Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă smântâna și un praf de piper și se întinde compoziția rezultată, peste ultimul strat de foi unse cu unt.

Se coace plăcinta pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau până când se rumenește frumos la suprafață.

Se lasă să se tempereze 10- 15 minute, apoi poate fi porționată.

Pentru dresing
, se curată fructele și se trec prin blender, apoi se asezonează, după gust, cu ulei de măsline, oțet, sare, piper, miere, precum și cu zeamă și coajă rasă de lămâie.

Se adaugă câte puțin din fiecare, până când obținem gustul optim.

Cu acest dressing se servește delicioasa plăcintă cu brânzeturi și salata verde.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: plăcintă cu brânzeturi, sos de fructe și salată verde. O îmbinare plăcută de gusturi, de la sărat și ușor picant, la dulce și acrișor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x