Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui

Publicat pe 25.07.2016 la 13:23 Actualizat pe 25.07.2016 la 16:19

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm simțurile cu o prăjitură cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui.

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm simțurile cu o prăjitura cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui.

Ingrediente

  • Blat:
  • 750 g făină
  • 1 cană zahăr tos
  • 2 ouă
  • 200 g iaurt 3%
  • 250 gr unt
  • 2 plicuri praf de copt
  • coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg iaurt 3%
  • 6 ouă
  • 1 cană zahăr tos
  • sucul de la două lămâii
  • coajă de la o lămâie
  • esență de lămâie

Mod de preparare

Pentru blat, se amestecă făina cu praful de copt, se face o adâncitură la mijloc și se adaugă toate celelalte ingrediente.

Se amestecă ingredientele de la mijloc, adunând și făina de pe margini, mai întâi cu o spatulă, apoi cu ajutorul degetelor.

De menționat că untul trebuie să fie moale, ținut la temperatura camerei.

Se frământă un aluat destul de ferm, care se dă la rece 30 de minute.

Pentru cremă, se amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă sucul și coaja de lămâie, esența, apoi iaurtul.

Se împarte aluatul în două părți.

Prima parte se întinde în tava clasică de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, se întinde crema peste ea, apoi cu mare grijă, se întinde cea de-a doua foaie de aluat.

Se întinde foaia de aluat, mai întâi pe masa de lucru, apoi se rulează pe sucitor și se transferă în tavă, așezând-o ușor peste crema care este ușor fluidă.

Se coace prăjitura la 180 de grade, pentru 45 de minute, după care, se scoate din cuptor, se rade coajă de lămâie deasupra și se acoperă cu hârtie de copt.

Se lasă așa 10 minute, se îndepărtează hârtia, se înlătură toată coaja de lămâie și se pudrează prăjitura cu zahăr.

Prăjitura va avea astfel, o aromă intensă de lămâie.

Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu aluat fraged și cremă de iaurt cu aromă intensă de lămâie, ușor de preparat și cu ingrediente la îndemâna oricui

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x