Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată. Gustoasă și aromată, dacă o prepari odată se va cere repetată

Publicat pe 15.07.2016 la 16:41 Actualizat pe 15.07.2016 la 16:56

Este o prăjitură ușor de preparat, cu un blat pufos de cacao, cremă aromată de cocos, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul, pe care n-o să-l uiți niciodată.

Este o prăjitură ușor de preparat, cu un blat pufos de cacao, cremă aromată de cocos, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul, pe care n-o să-l uiți niciodată.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 6-7 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • 350 g cocoș
  • 300 g unt
  • Pentru glazură:
  • 500 g cremă de ciocolată cu alune

Mod de preparare

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se presară câte puțină sare peste ambele.

Se bat albușurile spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Gălbenușurile se freacă bine cu sarea, apoi cu uleiul până se obține o compoziție ca maioneză.

Se adaugă peste bezeaua de albușuri și se amestecă ușor.

Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt și se adaugă, treptat, în compoziția de blat.

Se tapetează tava(23/36 cm) cu ulei apoi se presară zahăr și pe bază și pe pereții laterali și se întinde compoziția de blat în ea.

Se dă la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade, sau până când blatul trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se diluează cu laptele și se încorporează făina.

Se omogenizează bine și se fierbe la foc încet, amestecând continuu până se îngroașă și clocotește de două-trei ori, apoi se adaugă cocosul și se omogenizează din nou.

Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu untul spumat în prealabil cu o lingură de zahăr, adăugând câte puțin din unt peste cremă și amestecând până la omogenizare.

Cremă se întinde peste blatul răcit, apoi prăjitură se da la rece 30 de minute.



Pentru glazură
, se încălzește ușor crema de ciocolată, pe baie de aburi și se întinde peste crema de cocos răcită.

Se da din nou prăjitura la rece până când se întărește și cremă de ciocolată.

Este foarte ușor de preparat, destul de ieftină și foarte delicioasă, această prăjitură cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu blat de cacao, cremă de cocos și glazură de ciocolată. Gustoasă și aromată, dacă o prepari odată se va cere repetată

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x