Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă

Publicat pe 28.07.2016 la 19:07

Vladuț ne propune să ne răsfățăm papilele cu o prăjitură cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă. Pe cât de ușor este de realizat, pe atat de placut este de savurat, nu degeaba a denumit-o „linzer fermecat”.

Vladuț ne propune să ne răsfățăm papilele cu o prăjitură cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă. Pe cât de ușor este de realizat, pe atat de placut este de savurat, nu degeaba a denumit-o „linzer fermecat”.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 800 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 ouă
  • 250 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 300 g zahăr
  • un praf sare
  • Pentru umplutură:
  • 400 g magiun de prune
  • 400 g gem de caise
  • 150 g nuci pecan
  • 150 g alune caju

Mod de preparare

Pentru blat, se pun toate ingredientele într-un vas și se mixează până când se obține un aluat omogen care se dă la rece 30 de minute.

După scoaterea de la frigider, se împarte aluatul în două.

Prima parte se întinde pe hârtie pergament și se așează în tava de aragaz.

Cu ajutorul unui posh se trasează ștraifuri alternative din cele două gemuri, peste întreagă suprafața a aluatului din tavă, apoi se presară deasupra, alunele și nucile tăiate mai mărunt.

Cealaltă parte de aluat, se întinde pe planșetă de lucru și se decupează ștraifuri care se așează deasupra prăjiturii sub formă de grilaj.

Se dă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, apoi se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și se porționează.

Este foarte ușor de preparat, această prăjitura cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă, dar e și mai ușor și plăcut de mâncat.

Vlăduț ne dă un pont pentru tapetarea tăvii în lipsa hârtiei de copt și anume: se unge tava cu grăsime și se presară zahăr peste ea, astfel prăjitura va fi mai ușor de scos din tavă.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Prăjitura cu gem de prune și caise, simplă și delicioasă, ca la mama acasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x