Rețeta lui Vlăduț: prăjitura marmorată cu vișine și ciocolată. După ce va fi preparată și savurată, se va cere repetată

Publicat pe 12.07.2016 la 15:06 Actualizat pe 12.07.2016 la 15:26

Prăjitura marmorată cu vișine și ciocolată, este atât de elegantă și delicată, că odată preparată, se va cere repetată și nu te vei sătura de ea niciodată.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • un praf sare
  • 6 linguri făină
  • coajă rasă de portocală
  • 1 lingură cacao
  • 250 g vișine
  • Pentru cremă:
  • 3 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • 250 g unt(82%)
  • 500 g nucă măcinată fin
  • un praf sare
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • Pentru glazură:
  • cremă de ciocolată(nutella, finetti, etc)
  • cremă de la prăjitură diluată cu zeamă de portocală

Mod de preparare

Pentru blat, în prima fază se separă albușurile de gălbenușuri.

Se mixează albușurile cu puțină sare, apoi se adaugă treptat zahărul, mixând în continuare.

Se continuă cu gălbenușurile, apoi cu uleiul și făina.

Se pune jumătate din compoziție într-un alt vas și se adaugă în ea, o lingură de cacao, iar în cealaltă compoziție, se adaugă coajă rasă de portocală.

În tavă aragazului tapetata cu ulei și pudrată cu zahăr, se întind cele două compoziții, alternând câte două linguri de compoziție albă și două linguri de compoziție neagră, până la epuizarea acestora.

Se presară vișinele deasupra și se coace blatul pentru 25 de minute la 190 de grade.

Pentru cremă, se amestecă oul cu sarea, zahărul și făina, se diluează cu laptele și se fierbe crema la bain mărie, amestecând continuu până se îngroașă că o budincă.

La final de fierbere, se adaugă și esența.

Se lasă să se răcească bine, apoi se mixează cu untul spumat împreună cu zahărul vanilat și se adaugă nuca măcinată fin.

Se întinde crema peste blatul răcit și se dă la figider pentru o oră.

Pentru glazură, se încălzește crema de ciocolată la bain mărie și se întinde peste crema de vanilie răcită.

Pentru decorul cu dungi albe, se oprește puțin din crema de vanilie, înainte de a adaugă nucă măcinată și se diluează cu suc de portocală, apoi cu ajutorul unui posh, sau cu o pungă, se trasează acel grilaj frumos.

Se dă din nou prăjitura marmorată cu vișine și ciocolată, la frigider, până se întărește glazura.

Se decorează cu flori și se servește cu mare poftă.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: prăjitura marmorată cu vișine și ciocolată. După ce va fi preparată și savurată, se va cere repetată

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x