Rețeta lui Vlăduț: Salată gustoasă de vară, ce o poți servi de cu zori și până-n seară

Publicat pe 20.07.2016 la 17:19 Actualizat pe 24.07.2016 la 16:41

Este o salată în straturi, cu omletă, mere verzi, trei feluri de salată si multe brânzeturi, o nebunie în farfurie, care odată savurată, nu va fi ușor uitată.

Este o salată în straturi, cu omletă, mere verzi, trei feluri de salată si multe brânzeturi, o nebunie în farfurie, care odată savurată, nu va fi ușor uitată.

Ingrediente

  • 1 cuib salată verde
  • 1 cuib salată lollo rossa
  • 1 cuib salată eisberg
  • o mână salată de câmp
  • 500 g cașcaval feliat
  • 6 omlete cu mult mărar
  • 300 g branză nobilă
  • 200 ml frișcă
  • 2 castraveți
  • 2-3 mere verzi, acrișoare
  • câteva nuci pecan
  • multe frunze proaspete de busuioc
  • 300 g ciuperci
  • 1-2 castraveți
  • 1-2 ardei gras
  • câteva căpșuni pentru decor
  • 2 linguri oțet balsamic
  • o lingură dulceața de căpșuni

Mod de preparare

Spălăm salata și o desfacem în frunze.

Preparăm 6 omlete, din câte două ouă și mult mărar, într-o tigaie cu diametrul mai mic.

Topim ușor o parte din brânza nobilă cu frișcă, astfel încât vom obține o cremă ușor cursivă.

Brânza rămasă o tăiem în cubulețe foarte mici.

Din oțetul balsamic și dulceața de căpșuni, preparăm un dressing cu care vom stropi ingredientele pentru salată.

Feliem castraveții, ardeii, merele și ciupercile crude, în felii subțiri.

Pregătim o tavă de aragaz și așezam în ea un strat de salată lollo rosa, felii de cașcaval, un strat de salată verde clasică, omletă, merele verzi, cubulețe de brânză și câteva nuci pecan, apoi turnăm în strat subțire puțină cremă de brânză.

Urmează salată eisberg, legume și ciuperci feliate, iar salată, până când se umple tava și se epuizează ingredientele.

Dăm tava la frigider cel puțin o oră, după care răsturnăm salata pe un platou și o tăiem în cuburi ca pe tort.

Ornam salată porționată, cu jumătăți de căpșuni și nuci, apoi o decorăm cu puțină cremă de brânză, avem noi grijă să oprim și pentru decor și picurăm peste ea câțiva stropi din dressingul cu oțet balsamic și dulceață.

Este o nebunie de salată racoroasă pentru vară, care ne va delecta, cu siguranță, papilele gustative până la maxim.

Sugestia lui Vladutz este să strecurăm multe frunze de busuioc proaspăt, mai cu seamă printre cuburile de brânză, pentru o aromă mai intensă și mai plăcută.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Salată gustoasă de vară, ce o poți servi de cu zori și până-n seară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x