Rețeta lui Vlăduț: Sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios ce-ți răsfață simțurile

Publicat pe 27.07.2016 la 13:23

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios, ce-ţi răsfaţă simţurile.

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios, ce-ţi răsfaţă simţurile.

Ingrediente

  • 1 kg sparanghel
  • 1 linguriță sare
  • apă
  • 25 g unt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Sos cald de maioneză din:
  • 7-8 gălbenușuri
  • 2 linguri muștar Djon
  • 500 g unt
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură apă
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 4-5 stropi de vin
  • 4-5 stropi de oțet
  • sare
  • tarhon
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • 2 kg cartofi
  • 50 g unt
  • pătrunjel verde
  • salată verde
  • 500 g șuncă de praga
  • 500 g prosciutto

Mod de preparare

Sparanghelul se curăța și se fierbe în apă clocotită cu sare, puțin unt și zeama de la 1/2 lămâie, timp de 10 minute, după care se scoate într-un vas cu apă rece și gheață, pentru a-i opri procesul termic.

Astfel se va menține ușor crocant și își va păstra forma.

Pentru sosul cald de maioneză, se topește untul și se lasă să se răcească ușor, să nu fie chiar fierbinte când se folosește.

Gălbenușurile se freacă bine cu sare, se adaugă muștarul, apoi se picură câte puțin unt topit, cald și se amestecă exact ca la maioneza clasică.

Pe parcurs se mai stropește cu vin, oțet, zeamă de lămâie și se asezonează, după gust, cu condimentele enumerate.

Se topește o lingură de zahăr într-o lingură de apă și se adaugă treptat în sos, pentru a-i da și un gust ușor dulce.

Pentru servit, se fierb cartofii și se scurg, apoi se trec într-o tigaie, prin unt topit și se asezonează cu sare și verdeață.

Sparanghelul de vis, se servește îmbrăcat în felii de prosciutto,cu sos cald de maioneză, alături de felii de șuncă, salată verde și cartofi.

Să aveți spor și poftă bună!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Sparanghel cu sos de maioneză și muștar, un preparat delicios ce-ți răsfață simțurile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x