Rețeta lui Vlăduț: Vinete pane, în straturi așezate și cu brânzeturi asezonate

Publicat pe 24.07.2016 la 10:04 Actualizat pe 24.07.2016 la 16:11

E sezon de vinete și nu știți cum să le mai gatiți? Încercați această variantă de vinete pane în straturi așezate și cu brânzeturi asezonate, ce cu siguranță vor fi foarte apreciate!

E sezon de vinete și nu știți cum să le mai gatiți?
Încercați această variantă de vinete pane în straturi așezate și cu brânzeturi asezonate, ce cu siguranță vor fi foarte apreciate!

Ingrediente

  • 4 vinete potrivite
  • 200g brânză cu mucegai albastru DorBlu Kaserei Champignon
  • 200 g mozzarella
  • 100 g Gran Primo Mix Agriform (amestec de brânzeturi)
  • 200 ml smântână dulce
  • 4 ouă
  • 4 linguri făină albă
  • o mână de ierburi (busuioc și oregano)
  • 4 căței usturoi
  • 3 linguri de bulion
  • ulei de măsline
  • 20- 30g unt

Mod de preparare

Vinetele se spală bine și se taie felii subțiri.

Se pune ulei de măsline într-o tigaie și se lasă la încins.

Feliile de vinete se dau prin făină, apoi prin ouăle bătute și se prăjesc în uleiul încins, pe ambele părți.

Se pornește cuptorul la 200 grade C și se unge o tavă cu unt.

Se pune un rând de felii de vinete pane în tavă.

Peste acest strat se pun felii de mozzarella, puține verdețuri și bucăti de branză cu mucegai.

Apoi se asează următorul strat de vinete pane și se presară parmezan deasupra, dar și busuioc proaspăt și ultimul strat de vinete.

Într-un vas, se amestecă smântâna dulce cu un ou și se toarnă în tavă peste vinete.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu perforată și se dă la cuptor aproximativ 20- 25 minute.

Când timpul expiră, se scoate tava, se inlătură folia și se pune deasupra un strat generos de parmezan ras.

Se mai lasă la cuptor 10-15 minute.

În acest timp, mărunțiți usturoiul și amestecați-l cu sosul de roșii (bulion), sare și piper după gust, precum și puține verdețuri, în special oregano. Când parmezanul se topește și se rumenește plăcut, se scoate tava din cuptor.

Se servesc calde cu sosul de roșii preparat.

A doua variantă de preparare ar fi să se taie vinetele pe jumătate, să se scobească puțin și să se umple cu cuburi de legume trase la tigaie și brânzeturi, apoi să se dea la cuptor ca și în prima variantă.

Să vă fie de folos!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Vinete pane, în straturi așezate și cu brânzeturi asezonate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x