Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos. Aspectuoasă și plină de culoare, potrivită pentru o masă de sărbătoare

Publicat pe 12.07.2016 la 10:55 Actualizat pe 12.07.2016 la 11:27

Pentru a-ți impresiona musafirii, la o masă festivă, prepară această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos și reușita va fi sigură.

Pentru a-ți impresiona musafirii, la o masă festivă, prepară această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos și reușita va fi sigură.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri, și se presară sare peste ele.

Se bat albușurile spumă, se adaugă treptat zahărul și se obține o bezea fermă.

Gălbenușurile se amestecă cu puțină sare și untul topit și răcit, apoi se amestecă ușor cu bezeaua.

Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt și se adaugă treptat în compoziția de blat.

La final se încorporează alunele măcinate și se omogenizează compoziția.

Se tapetează tava cu puțin unt și zahăr pudră și se întinde compoziția de blat în ea.

Se coace blatul pentru 25 de minute la 180 de grade, sau până trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, se amestecă gălbenușurile cu sarea, zahărul și făina, se diluează cu laptele și se fierbe crema la bain marie, amestecând continuu până se îngroaşă ca o budincă.

Se lasă să se răcească bine, apoi se mixează cu untul spumat împreună cu zahărul vanilat și se adaugă nuca de cocos.

Peste blatul răcit se întinde dulceața din fructe de pădure, apoi imediat se întinde crema de cocos.

Pentru bezea, se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul și zeama de lămâie și se bat în continuare, pe baie de aburi până se obține o bezea fermă.

Se întinde bezeaua peste crema de cocos, în formă de coroniță, lăsând mijlocul liber, pentru a-l decora cu cremă duo caramel.

Cu un arzator se colorează ușor bezeaua și se decorează apoi prăjitura cu fructe de padure, flori și frunze de mentă și de lămâiță.

Este de senzație această prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos, atât ca aspect cât și ca gust!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: prăjitura cu fructe de pădure, bezea și cremă de cocos. Aspectuoasă și plină de culoare, potrivită pentru o masă de sărbătoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x