Reţeta lui Vlăduţ: pizza italiană cu trei tipuri de topping, perfectă pentru a împăca toate gusturile

Publicat pe 11.07.2016 la 13:51 Actualizat pe 11.07.2016 la 14:52

Cu câteva ingrediente la îndemâna oricui, poti prepara o pizza italiană cu trei tipuri de toppig și astfel vei împăca întreaga familie.

Cu câteva ingrediente la îndemâna oricui, poti prepara o pizza italiană cu trei tipuri de toppig și astfel vei împăca întreaga familie.

Ingrediente:

  • Pentru aluat:
  • 1 kg făină
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 350-400 ml apă
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • 1 lingură zahăr
  • Topping nr 1:
  • 150 g mozzarella
  • 3 roșii
  • frunze de busuioc
  • 100 g sos de roșii
  • Topping nr. 2:
  • 250 g spanac
  • 2 căței de usturoi
  • 3 roșii
  • 20 g unt
  • 150 g mozzarella
  • Topping nr. 3:
  • 100 g sos de roșii
  • 50 g mozzarella
  • 3 pere
  • 100 g pecorino
  • 150 g salam picant

Mod de preparare:

Pentru aluat, se diluează drojdia împreună cu zahărul în puțină apă caldă, apoi se adaugă 1-2 linguri de făină și se lasă la crescut.

Restul de făină se cerne într-un vas încăpător și se amestecă cu sarea.

Se face o adâncitură la mijloc, unde se adaugă maiaua crescută, apoi se adună făina de pe margini, trnându-se, treptat, apa caldă și uleiul de măsline.

Se frământă un aluat ferm, care se lasă la odihnit cel puțin 30 de minute, sau chiar de pe o zi pe alta, la frigider, pentru a obține o pizza de senzație.

Când aluatul este suficient de odihnit, se împarte în trei și se întinde în formele de pizza, apoi se unge cu sos de roșii în strat foarte subțire.

Peste sos, se presară mozzarella răzuită, apoi feliile de roșii.

Pînă aici, cele trei tipuri de pizza se fac la fel, apoi se diferențiază.

La primul tip de pizza se adaugă felii de mozzarella si frunze de busuioc.

La al doilea tip, se adaugă cuiburi de spanac opărit în prealabil în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonat, apoi scurs și tras la tigaie în unt cu usturoi răzuit.

La al treilea tip de pizza, se adaugă felii de pere, iar la final de coacere se adaugă felii de salam picant și felii de pecorino.

Pizzele se coc în cuptorul preîncălzit la peste 200 de grade, pentru 25-30 de minute.

Sunt delicioase și de mare efect!

Spor și poftă bună!

În articolul

Reţeta lui Vlăduţ: pizza italiană cu trei tipuri de topping, perfectă pentru a împăca toate gusturile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x