Euforia Cuisine / Camembert in crusta de migdale

Publicat pe 12.10.2010 la 20:00 Actualizat pe 12.10.2010 la 21:03

Camembert in crusta de migdale

Ionut, bucatar-sef la Restaurantul Riviera din Bucuresti, a pregatit la "Euforia Cuisine" camembert in crusta de migdale - o reteta de inspiratie franceza.


Preparare: prima oara se sparg ouale intr-un bol - se folosesc patru oua, apoi se amesteca bine cu blenderul de mana. Se taie apoi marunt migdalele, cu un cutit ascutit (se pot folosi si fulgi de migdale, alune sau seminte de dovleac). Se realizeaza apoi impanarea camembertului: se da bucata de branza intai prin faina, apoi prin oul batut, apoi pesmet, iar prin ou si la final prin migdalele maruntite. Se incinge apoi bine o tigaie cu mult ulei de floarea soarelui - si se pune branza la prajit.


Urmatorul pas: intre timp se realizeaza sosul de citrice - dintr-o portocala, un grapefruit, unt, vin de Porto, sare, zahar brun. Se pun 50 de grame de unt la incins, iar portocala si grapefruitul se storc, pentru a obtine sucul (zeama), care se adauga apoi peste untul topit din tigaie. Se presara si doua linguri de zahar brun, apoi si 100 ml de vin de Porto. Separat, se curata de coaja inca o portocala si un grapefruit, apoi se taie cateva felii din fiecare fruct, care se pun la sotat in sosul fierbinte din tigaie.

La servire, se asaza o felie de portocala pe mijlocul farfuriei, radichio franjurata peste felia de portocala, frunze de rucola, iar in top se asaza branza camembert prajita in crusta de migdale. In fine, pe langa se adauga portocalele si grapefruitul sotate in sosul de citrice.


Pofta buna!


Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

În articolul

Euforia Cuisine / Camembert in crusta de migdale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x