Euforia Cuisine / Dorada cu fructe de mare

Publicat pe 04.10.2010 la 11:32 Actualizat pe 04.10.2010 la 12:10

Dorada cu fructe de mare

Don Mariano a pregatit in studioul Euforia Cuisine "Dorada cu fructe de mare" - o reteta de inspiratie mediteraneeana bazata pe cel mai popular peste european al ultimilor ani: dorada.

Preparare: pentru reteta au fost folosite doua bucati de dorada, fiecare avand aproximativ 400 de grame. Acestea se curata, li se scot maruntaiele si se spala bine. Apoi, intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline apoi se adauga apoi 5-6 catei de usturoi maruntiti dar si o jumatate de ceapa tocata marunt si se amesteca bine. Se pun si midiile decorticate (atentie - daca aveti midii proaspete trebuie sa le fierbeti si doar cele ale caror cochilii se deschid sunt bune de consum, cele care raman inchise trebuie aruncate). Se calesc cateva minute aceste ingrediente apoi se inchide focul si se da tigaia la o parte.


Urmatorul pas: intr-o tava se pune putin ulei de masline. In burta doradei se pune amestecul realizat mai devreme in tigaie. Burta pestelui se "inchide" apoi cu ajutorul a doua sau trei scobitori. Cele doua dorade astfel umplute cu amestecul de fructe de mare si de ceapa si usturoi se astern in tava peste un pat de felii de lamaie. Se mai adauga putina apa apoi se da tava la cuptor, la foc mediu spre mare. Dupa 15 minute se scoate tava, se da la o parte folia de aluminiu, se toarna un pahar de vin alb demisesc, chiar peste peste, apoi tava se da iar la cuptor, pentru 5 minute.


Urmatorul pas: se prepara acum garnitura. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline incins, se adauga broccoli si creveti (ambele produse fiind prefierte). Se presara sare de mare, piper, dar si marar si zeama de la jumatate de lamaie - apoi totul se amesteca bine. La final, se scot doradele umplute din cuptor si se servesc alaturi de garnitura de broccoli si creveti.


Pofta buna!

Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

În articolul

Euforia Cuisine / Dorada cu fructe de mare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x