Euforia Cuisine / Rulou de curcan cu pere in vin

Publicat pe 14.10.2010 la 16:48 Actualizat pe 14.10.2010 la 17:22

Rulou de curcan cu pere in vin

Silvian Scornea, bucatar la restaurantul "La Mircea Macelaru" din Capitala, a pregatit o rulada de curcan cu prune uscate, servita alaturi de pere in vin.

Preparare: avem nevoie de doua sau trei pere pe care mai intai le vom curata de coaja. Se pune la fiert un litru de vin rosu (nu trebuie sa fie sec, nici dulce, ci demisec), cu 100 de grame de zahar alb, si se adauga perele curatate in vas - se lasa la fiert aproximativ 25 de minute, la temperatura mica. Se adauga si un baton de scortisoara, pentru o aroma mai speciala. Daca sosul nu se ingroasa se adauga putin amidon dizolvat in apa calduta.

Urmatorul pas: intre timp se realizeaza rulada de curcan, pentru care vom folosi un piept de curcan. Se taie fasii mari, care se bat apoi cu tocatorul pentru a deveni si mai plate. Dupa ce s-au aplatizat, fasiile de curcan se umplu cu prune uscate, taiate pe din doua, peste care se adauga branza gorgonzola. Se ruleaza apoi fasiile largi de piept de curcan pana se realizeaza un rulou. Fiecare rulou se ambaleaza apoi in folie de aluminiu, bine inchisa la ambele capete. Se pun rulourile intr-un vas cu apa fiarta, pentru 10 minute.

Urmatorul pas: la final, se pune o para fiarta in vin intr-un colt al farfuriei, in timp ce rulada se scoate din apa, se indeparteaza folia de aluminiu si se taie in felii de 2 centimetri grosime, care se asaza langa para. Sosul in care au fiert perele se da printr-o sita, pentru a scapa de impuritati, apoi se toarna pe langa bucatile de rulada de curcan. Se asorteaza preparatul cu o felie de salata verde.

Pofta buna!

Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

În articolul

Euforia Cuisine / Rulou de curcan cu pere in vin

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 mai 2024. Berbecii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce facem cu mâncarea după sărbători? Soluția recomandată de specialiști pentru a evita risipa alimentară
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
MediCOOL
Surse vegetale de calciu. Beneficiile pe care le pot aduce alimentației
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x