Ai gusta așa ceva? Într-o cârciumă din Caraibe, chef Cătălin Scărlătescu și-a luat inima în dinți și a mâncat tocăniță de... IGUANE

Publicat pe 23.01.2017 la 09:53 Actualizat pe 10.05.2017 la 13:52

In vacanta lui in Caraibe,chef Caralin Scarlatescu si-a luat inima in dinti si a incercat un preparat exotic

Iubitor al plajelor și al căldurii, iarna trecută chef Cătălin Scărlătescu a plecat pentru două săptămâni în Caraibe. Juratul de la „Chefi la cuțite” s-a relaxat pe plajă, înconjurat de palmieri și peisaje de vis.

Îmi doream de ceva vreme să ajung în Caraibe, așa că mi-am plănuit din timp vacanța asta. Am ales o variantă de vacanță nepretențioasă, în care să iau la pas locurile și să descopăr arome locale, să stau de vorbă cu oamenii, să mă bucur de mâncarea lor, să mă încălzesc la plajă”, spune cheful.

Și pentru că fiecare vacanță a sa este una culinară, de explorare a aromelor specific locului, nici de data aceasta chef Scărlătescu nu s-a dezis: de la fructe de mare, la salate exotice sau o tocană de iguană, nimic nu i-a scăpat gurmandului jurat.

De obicei îmi organizez vacanțele astfel încât să am parte și de experiențe culinare speciale. Iarna asta am descoperit într-o cârciumă de acolo o tocăniță de iguană. E prima oară când am încercat așa ceva și să știți că mi-a plăcut.

Îndrăgostit iremediabil de mare și de sailing, Cătălin Scărlătescu nu a ratat nici în această vacanță ocazia de a se plimba pe mare.

„Într-una din zile am ieșit la pescuit, pe vapor, în larg. E o senzație fantastică, nici nu mai contează ce prinzi. Priveliștea, căldura, culoarea apei, totul te face să te simți ca-n paradis. Eu am prins o baracudă de vreo 25 de centimetri, dar nu am gătit-o pentru că în zona respectivă nu se mănâncă baracude. În acele ape există o algă cu care se hrănesc baracudele și care este letală pentru om: odată ajunsă în organism, are efect de coagulare a sângelui. Așa că, aviz pescarilor care ajung acolo”, povestește simpaticul bucătar.

Din program nu au lipsit nici plimbările cu skijetul în Philipsburg, plimbările în Marigot, pe St. Martin, dar și turul insulei Anguilla cu elicopterul.

În articolul

Ai gusta așa ceva? Într-o cârciumă din Caraibe, chef Cătălin Scărlătescu și-a luat inima în dinți și a mâncat tocăniță de... IGUANE

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x