Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

Publicat pe 27.07.2010 la 18:32

Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.

Pastrarea fainii

Faina se depoziteaza intr-o incapere racoroasa, bine aerisita. In fiecare luna se cerne si se zvanta. La umiditate, faina devine ranceda; nici caldura nu-i prieste - devine amara si capata un miros neplacut. Faina care are un grad marit de umiditate da senzatia de rece atunci cand pui mana in ea.

Aceasta este prima pe care o vei folosi, altfel ea se va altera foarte repede. Faina pentru aluat se cerne in prealabil de cateva ori, apoi se plamadeste. Prin cernere, faina se imbogateste cu oxigen, ceea ce face aluatul sa devina pufos si rafinat. Ca sa nu faca viermi si gargarite, se va pune in ea cate un catel de usturoi.

Secretele... ciupercilor

Adauga in apa in care speli ciupercile doua linguri de zeama de lamaie; ciupercile se vor curata foarte usor, iar mancarea va avea un gust deosebit.

Daca le vei culege cu tot cu radacina, ciupercile nu vor mai creste a doua oara in locul respectiv. Taie piciorul ciupercii la un centimetru distanta fata de sol. Nu arunca piciorusele ciupercilor; pastreaza-le in congelator pentru a le folosi la prepararea sosurilor sau la spaghete.

Cimbrul - multiple foloase

Cimbrul este o planta aromatica de baza in bucatarie. Este folosit mai ales in mancarea de fasole, cea de linte, dar si la prepararea carnii de vanat. Cimbrul se pune in sosul pe care il vei adauga peste paste, peste fasole, mazare si pastai.

Da un gust special mancarurilor cu rosii, ceapa, castraveti, morcovi, vinete, ciuperci, asparagus, broccoli, ardei, cartofi, spanac, porumb, orez etc. Carnea de porc, de pui sau de miel capata un gust deosebit daca este condimentata cu cimbru, insotit de piper si sare. Frunze si tulpini intregi de cimbru se pun in borcanele in care gospodinele mureaza varza si castravetii.

citeste Revista Felicia

În articolul

Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x