Tudor Constantinescu: "Bucatarul ideal trebuie sa aiba dar de la Dumnezeu"

Publicat pe 29.10.2012 la 13:25 Actualizat pe 30.10.2012 la 11:23

Tudor Constantinescu, jurat in reality-show-ul culinar de la Antena 1, “Top Chef”, stie ce inseamna sa gatesti pentru sute de persoane, sa pregatesti meniuri detaliate si mai ales cum poate sa devina un bucatar, un chef de succes.

De-a lungul timpului, lui Tudor i-au trecut prin fata multi tineri talentati, multi bucatari cu potential dar care faceau o greseala majora la interviu: lauda de sine, fara cunostinte care sa le sustina afirmatiile: “La un interviu verbal, cand se apuca sa vorbeasca, credeai ca ai prins un expert gastronom, credeai ca l-ai prins pe Dumnezeu de picioare, dar cand trebuia sa lucreze ii „lipseau facilitatile” (nu au materiile prime necesare sau de buna calitate, ustensilele nu sunt bune, etc.), dar de fapt le lipseau abilitatile gastronomice.”

Ca patron al lantului de restaurante Chocolat, Tudor Constantinescu stie cel mai bine ca daca un angajat isi poate dovedi abilitatile in bucatarie, acest lucru nu va trece neobservat de superiorul sau si in consecinta, el va urca in ierarhie. Dar vorbele nu sunt suficiente, faptele conteaza.

Pe langa responsabilitate si talent, Tudor cauta acel je-ne-sais-quoi care face diferenta intre un bucatar de duzina si un top chef: „In bucatarie primul lucru [care conteaza] este sa aiba darul de la Dumnezeu, definit prin papile gustative, sa aiba gust, o paleta gustativa suficient de dezvoltata care sa faca diferenta dintre un produs bun si unul prost.”

Acesti bucatari, cei care fac istorie in gastronomie, nu se gasesc la orice cotlon de strada si nu devin maestri culinari fara antrenamentul potrivit. De aceea, Tudor Constantinescu s-a hotarat sa gaseasca si sa incurajeze tinerele talente, cei care sunt nascuti pentru a triumfa in acest domeniu. Intre 5-10 noiembrie, el isi va deschide site-ul personal unde, dupa un examen amanuntit, ii va recomanda pe bucatarii cu potential pentru diferite job-uri in industrie.

Tot pe www.tudorconstantinescu.com el isi va pune la dispozitie serviciile de consultanta (creere de identitate, detasare de concurenta, creare meniu, design interior si branding) si de organizare de evenimente (cina privata, petrecere de firma, eveniment aniversar de orice fel, nunta, botezuri).

Scopul site-ului, ca si al participarii sale in cadrul emisiunii Top Chef, este de a “inspira cat mai multi oameni, amatori, profesionisti sau pasionati care isi doresc sa dezvolte o cariera in arta culinara, atat si clientii doritori de o alternativa la tot ce se gaseste pe piata, mult mai originala, creativa si bazată pe o calitate totala”.

Citeste mai multe pe www.topchef.a1.ro

În articolul

Tudor Constantinescu: "Bucatarul ideal trebuie sa aiba dar de la Dumnezeu"

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: „Întotdeauna găsesc o cale”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
MediCOOL
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x