Criss, Vlad și Rapha vă introduc în atmosfera Cannes-ului. Vezi ce filme românești se întrec la cel mai important eveniment cinematografic

Publicat pe 13.05.2016 la 00:10 Actualizat pe 13.05.2016 la 02:28

Așa cum v-au obișnuit, Cris, Vlad și Rapha vă țin la curent cu cele mai importante informații CooLturale. De acestă dată, vă introduce în atmosfera Festivalului de Film de la Cannes, unde românii au o prezență remarcabilă.

Așa cum v-au obișnuit, Cris, Vlad și Rapha vă țin la curent cu cele mai importante informații CooLturale. De acestă dată, vă introduce în atmosfera Festivalului de Film de la Cannes, unde românii au o prezență remarcabilă.


Festivalul de Film de la Cannes
, cel mai important eveniment cinematografic de profil din lume, este acum în vizorul tuturor cineaștilor, și nu numai. Filmele românești sunt tot mai bine primite de către critici, iar ediția de anul acesta este una prolifică pentru noi, întrucât două filme au fost selectate pentru competiția oficială. Regizorul Cristian Mungiu cu ”Bacalaureat” și Cristi Puiu cu ”Sieranevada” participă alături de nume sonore ale cinematografiei, precum Pedro Almodóvar, Jim Jarmusch, Xavier Dolan şi fraţii Dardenne.

”Bacalaureat” spune povestea unei familii obișnuite, în care tatăl, interpretat de Adrian Titieni, se pregătește să-și susțină fiica pentru examenul de bacalaureat și pentru continuarea studiilor în străinătate. Cursul vieții lor este schimbat de un viol, iar acesta este nevoit să-și împartă timpul între prinderea vinovatului și grija ca fata să nu piardă oportunitatea de a avea cariera mult râvnită.
Alături de Tititeni, apar actorii: Lia Bugnar, Vlad Ivanov, Maria-Victoria Drăguș şi Ioachim Ciobanu.

Filmul ”Sieranevada” al lui Cristi Puiu își începe povestea la câteva zile de la atacul terrorist de la Charlie Hebdo, la un parastas de 40 de zile. După cum a declarat însuși regizorul într-un interviu pentru life.ro, ideea filmului este, de fapt, motivul spaimei sale: că într-o zi va veni, inevitabil, și în cazul său, ziua morții…” Spaima, de fapt, angoasa dată de absenţa mea din lume. Unul moare, altul moare, îi vezi, îi duci la groapă, ştii că ţi se va întâmpla şi ţie, dar felul în care o să ţi se întâmple ţie, o să semene şi n-o să semene cu ceea ce ştii. Şi atunci, întrebarea este, dacă este adevărat că sufletul se plimbă 40 de zile printre cei vii şi vede cum pică în cei rămaşi acasă dispariţia ta, atunci… ce-o să se întâmple, ce o să vadă al tău?”, declara acesta, în urmă cu ceva timp.

Din distribuție, fac parte actorii: Mimi Brăbescu, Bogdan Dumitrache, Andi Vasluianu, Tatiana Iekel, Dana Dogaru.

Vezi mai sus cele douăp trailerele.

În articolul

Criss, Vlad și Rapha vă introduc în atmosfera Cannes-ului. Vezi ce filme românești se întrec la cel mai important eveniment cinematografic

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 mai 2024. Leii se pot confrunta cu conflicte. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii cred că legea este imposibilă
a1.ro
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
HelloTaste.ro
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Catine
Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
useit.ro
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
as.ro
Fosta iubită a „Prinţişorului Craiovei” trăieşte clipe de senzaţie într-o vacanţă de lux: „Pentru totdeauna îndrăgostită”
MediCOOL
Efectele grădinăritului asupra organismului. Ce schimbări benefice pot produce
Spynews
A început procesul bărbatului care a ucis o femeie însărcinată. Patronul nu ar avea remușcări că și-a ucis angajata 
DeParinti
Cum îl determini pe copil să coopereze
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
HelloTaste
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
x