Cum poți ascuți un cuțit de bucătărie cu ajutorul unui obiect banal
Publicat pe 14.03.2014 la 14:56 Actualizat pe 14.03.2014 la 20:03
În mod normal ar trebui să duci cuțitele la ascuțit din când în când și să lași un specialist să se ocupe de acest lucru, mai ales dacă este vorba de niște cuțite frumoase. Dar dacă vrei să faci acest lucru acasă și să nu le ascuțești atât de tare înct să riști să rămâi fără degete, atunci există o metodă simplă prin care poți ascuți lamele și acasă.
În mod normal ar trebui să duci cuțitele la ascuțit din când în când și să lași un specialist să se ocupe de acest lucru, mai ales dacă este vorba de niște cuțite frumoase. Dar dacă vrei să faci acest lucru acasă și să nu le ascuțești atât de tare înct să riști să rămâi fără degete, atunci există o metodă simplă prin care poți ascuți lamele și acasă. Ai nevoie de o banală cană din ceramică. Ia cuțitul în mâna dreaptă, iar în stânga ia cana (sau invers, în cazul în care ești stângaci). Uită-te la fundul cănii. Vezi cercul de ceramică ce se vede în relief pe fundul ei? Aceasta este suprafața care te va ajuta să ascuți cuțitul. Pune lama cuțitului pe partea ceramică, într-un unghi de 30-40 de grade și mișcă lama înainte și înapoi. Folosește această metodă doar pe lamele de metal, nu și pe cuțitele de ceramică. Repetă mișcarea de patru ori, aplicând puțină presiune, apoi întoarce lama pe cealaltă parte și repetă mișcarea. Apoi întoarce lama pe prima parte și execută mișcarea de trei ori pe ambele părți, apoi de două ori și apoi câte o dată. Foto: hepta.ro