Cum sa ai un aer de calitate in locuinta ta

Publicat pe 23.10.2010 la 17:39

In perioada sezonului rece, calitatea aerului din interiorul spatiilor de locuit si de lucru are de suferit ca urmare a incalzirii intensive, care il face sa devina excesiv de uscat. scaderea umiditatii relative a aerului inseamna reducerea cantitatii de umezeala, raportata la cantitatea maxima care ar trebui sa existe.

CONSECINTELE AERULUI USCAT

Disconfort, oboseala, imbolnavire - respirarea aerului uscat face ca absorbtia de oxigen si transferul sau in sistemul circulator sa fie mai dificile, ceea ce duce la toate aceste stari. oboseala, extenuare si un nivel redus de concentrare sunt simptomele unei alimentari cu oxigen necorespunzatoare. apare si o sensibilitate sporita la raceli, dat fiind faptul ca functia de autocuratare a traheei este afectata de aerul uscat.

Consecintele se traduc prin pericolul sporit de aparitie a infectiilor si probleme ale sistemului respirator. Pielea uscata este o alta consecinta a umiditatii relative scazute care provoaca o pierdere importanta de apa din straturile superioare ale pielii.

Mobila si alte obiecte de lemn au si ele de suferit. capata o culoare stearsa, se usuca si, cu timpul, vor aparea crapaturi. umiditatea retine praful, in timp ce aerul uscat din incaperi face ca acesta sa se ridice sub efectul curentilor de convectie provocati de sursele de incalzire. medicii specialisti recomanda o umiditate relativa a aerului cuprinsa intre 40% si 60%. la acest nivel, simturile noastre detecteaza o umiditate ideala.

DESCHIDEREA FERESTREI NU AJUNGE

Sa se asigure o rezerva proaspata de oxigen in camera este foarte important. cu toate acestea, aerul de afara poate fi prea putin umed pentru a umidifica suficient aerul cald din incapere. Daca dorim sa pastram un nivel acceptabil al umiditatii aerului in timpul sezonului rece, trebuie sa folosim un umidificator potrivit.

In lipsa acestuia, aerul acesta va incerca sa isi „astampere setea extragand umezeala din pielea noastra, din plante sau mobila de lemn. purificarea aerului si umezirea lui trebuie sa joace un rol major in eforturile de a obtine un climat optim pentru protectia sanatatii noastre.

Umidificatoarele si dezumidificatoarele absorb si elimina excesul de umiditate ambientala pentru a mentine un nivel optim, intre 40% si 60%, fara a crea o senzatie de uscare excesiva a aerului din incaperi.

Incep sa functioneze la un nivel excesiv de umiditate a mediului ambiant, prevenind aparitia petelor si mirosurilor neplacute sau a ruginii, depunerea igrasiei sau a umiditatii excesive pe materialele textile. 85% din gospodarii se confrunta cu problema umiditatii excesive, insa doar 15% din consumatori sunt constienti ca problemele ambientale pot fi imbunatatite.

Citeste si Jurnalul National

Foto: design345.com

În articolul

Cum sa ai un aer de calitate in locuinta ta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x