FOTO! Viziteaza cele mai frumoase castele europene!

Publicat pe 23.05.2011 la 16:42 Actualizat pe 12.12.2012 la 15:11

Daca vrei sa vizitezi castele grandioase, incarcate de istorie, Europa este locul cel mai potrivit. Iti propunem un tur al celor mai interesante situri de acest fel, cele care iti trezesc respect, dar iti satisfac si latura romantica.

Neuschwanstein, „castelul de poveste"

2011/05/23//291372-neuschwanstein-castle-lancastria-000.jpg

Castelul din Neuschwanstein, atunci cand il vezi pentru prima oara, iti da impresia ca-l stii de foarte multa vreme. Explicatia este foarte simpla: seamana aproape perfect cu acel castel celebru din Florida, Disney. Mai curand este invers si asta pentru ca primul a fost construit in 1800 si poate fi gasit in Schwangau, in Alpii Bavarezi. Peste 1,3 milioane de turisti viziteaza in fiecare an acest castel.


Peles, un castel superb

2011/05/23//291385-th_peles_castle.jpg

Cunoscuta drept una dintre cele mai frumoase resedinte regale din Europa, Castelul Peles trebuie negresit vizitat daca nu ai facut-o deja. Are aproape 170 de camere, dar numai 35 sunt accesibile publicului - pomenim doar cateva, Holul de Onoare, Sala Mare de Arme, Sala de Teatru si Salonul Indian. Fosta resedinta de vara a suveranilor Romaniei a reintrat in 2008 in posesia familiei regale. Asta nu a schimbat insa destinatia de muzeu a castelului.


Bojnice, castelul romantic

2011/05/23//291360-bojnice-castle.png

Castelul Bojnice poate fi gasit in localitatea cu acelasi nume din Slovacia si este unul dintre cele mai incantatoare si romantice castele din Europa. A fost construit in secolul al XII-lea si gazduieste unul dintre cele mai faimoase muzee din Slovacia. Castelul are numeroase atractii, gazduind chiar si festivaluri. O nunta ca-n povesti in acest castel nu tine de domeniul fantasticului, ci este posibila pentru cei care isi permit.


Castelul Saint-Michele (foto central), minunea lumii medievale


Nu putem vorbi despre castele fara sa trecem prin Franta. Castelul Saint-Michele, situat in Normandia, este unul dintre cele mai impresionante din Europa. Este considerat o minune a lumii medievale datorita faptului ca este construit pe o insula de stanca. Initial, in acel loc s-a aflat o manastire benedictina, fiind un loc de atractie pentru pelerinii din toata lumea. Castelul Saint Michele face parte din patrimoniul UNESCO.


Windsor, excelenta la ea acasa

2011/05/23//291357-windsor-castle.jpg

Situat in regiunea engleza Berkshire, castelul Windsor este unul dintre cel mai bine pastrate castele din lume. Si aici sunt prezente garzile engleze care nu se clintesc, castelul fiind in continuare una dintre locuintele oficiale ale Reginei Marii Britanii. Zona din jurul sau este un adevarat orasel, unde poti gasi absolut orice. Printre punctele de atractie din interiorul castelului se numara apartamentele de stat, Capela St. George si Queen Mary's Dolls' House.


Hohensalzburg, palatul din oras

2011/05/23//291383-hohensalzburg-castle2.jpg

Pe dealul Festungsberg din Salzburg se afla Castelul Hohensalzburg, construit la 1077 de catre arhiepiscopul Gebhard. Poti sa-l vizitezi urcand cu funicularul, dar, daca vrei sa te bucuri de peisaje nemaipomenite, iti recomand sa te duci pe jos, chiar daca drumul dureaza aproximativ 30 de minute. In castel poti retrai momente importante din istoria Imperiului Austro-Ungar, dar si admira panorama orasului Salzburg.


Citeste si revista Felicia!


Foto: thebesttraveldestinations.com, destination360.com, heartofeurope.co.uk, lancastria.net, lilomag.com, transylvaniangrandprix.ro

În articolul

FOTO! Viziteaza cele mai frumoase castele europene!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x