Iguana, un animal de companie mai putin obisnuit

Publicat pe 24.06.2011 la 15:57 Actualizat pe 24.06.2011 la 15:59

Odata adusa in casa, iguana intra in contact cu multa lume, ceea ce face ca imblanzirea si educarea ei sa fie foarte importante. Pe langa faptul ca trebuie sa-i asiguram iguanei "o locuinta" care sa respecte cat mai bine conditiile de viata naturale, contactul cu oamenii face necesara o oarecare imblanzire a ei, pentru ca la origine este un animal salbatic.

Iguanele pot fi agresive si, uneori, foarte periculoase. Imblanzirea si educarea lor iti permit sa le controlezi comportamentul. Cele mai multe iguane vor raspunde la incercarile noastre de domesticire si dresaj, dar vor exista categoric si exemplare care vor ramane salbatice si agresive. Iguanele care nu sunt dresate sau domesticite intr-un fel sau altul pot fi o companie foarte neplacuta si e periculos sa le pastram in casa.


Daca achizitionezi un pui de iguana, acomodeaza-l treptat cu mediul in care va trai. Sunt multe metode de a te apropia de ea pentru a o imblanzi. Tine cont de recomandarile pe care ti le facem, dar retine ca nu sunt singurele metode de dresaj. Acomodarea e importanta daca intentionezi sa pastrezi iguana ca animal de companie si este esential sa-i lasi timp sa se simta confortabil in prezenta ta (proprietarul ei), dar si in habitatul pe care l-ai pregatit pentru ea.

O iguana, la inceput, poate fi foarte stresata de schimbarile prin care a trecut si de locul necunoscut in care se afla. Prea mult stres nu doar ca-i face adaptarea mai dificila, insa poate lasa urme si asupra sanatatii ei.

2011/06/24//313997-baby-iguana-003.jpg
Reptila se va acomoda incet cu tot ce o inconjoara.
Aceasta este cea mai importanta parte a procesului. Iti facem si cateva sugestii in legatura cu felul in care se procedeaza. Fii rabdator, nu te grabi, nu astepta rezultate imediate.

Cu timpul, vei invata sa intelegi iguana dupa limbajul trupului si modul ei de a reactiona. Fiecare pas, fiecare noua deprindere depinde de felul in care raspunde. Unele etape vor merge repede si bine, altele pot lua zile, saptamani sau luni, in functie de atitudinea si cooperarea iguanei. Dar nu exista graba. Deci fii rabdator, stai si observa. Totul trebuie facut pe indelete.

Conditiile de viata.Asigura-te ca locul in care va trai iguana indeplineste conditiile optime. Spre exemplu, o temperatura neadecvata in acvariul ei poate face sa fie stresata. Si prea cald sau prea rece in diferite zone ale habitatului provoaca probleme. Asemenea factori fac iguana sa doreasca sa se ascunda, ca sa nu mai vorbim despre riscurile de imbolnavire la care e supusa. Iluminarea improprie nu cauzeaza doar probleme de sanatate, ci poate face aproape imposibila acomodarea si imblanzirea animalului. Nu uita ca trebuie sa-i pregatesti un loc unde sa se ascunda. Acesta poate fi o cutie, o "pestera" atractiva sau orice alt loc in interiorul habitatului.

Foto: www.generalexotics.com
Citeste si Revista Felicia!

În articolul

Iguana, un animal de companie mai putin obisnuit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x