Blestemele țin turiștii departe: locuri vizitate doar de curajoși

Publicat pe 13.01.2014 la 12:50 Actualizat pe 13.01.2014 la 13:52

Dacă unele locuri sunt atât de fermecătoare încât toată lumea se înghesuie să le viziteze, sunt altele pe care din cauza superstițiilor ce le înconjoară, se află doar pe lista celor mai îndrăzneți dintre noi.

Dacă unele locuri sunt atât de fermecătoare încât toată lumea se înghesuie să le viziteze, sunt altele pe care din cauza superstițiilor ce le înconjoară, se află doar pe lista celor mai îndrăzneți dintre noi.

Ospiciul Beechworth, Australia

Ospiciul Beechworth a servit ca spital pentru tratarea bolilor nervoase între 1867 și 1995. Când funcționa la capacitate maximă, putea găzdui în jur de 1,200 de pacienți. În jur de 9,000 de pacienți au murit de-a lungul timpului în această clădire și se spune că locul este bântuit și în ziua de astăzi.

Teatrul Prințesei, Australia

Tot în Australia se găsește și teatrul Prințesei, un loc bântuit de o fantomă ce poartă numele de Frederici. Acesta a fost un cântăreț renumit de bariton care a murit chiar pe scena teatrului, în anul 1888. Frederick Baker tocmai își încheia rolul de Mefisto din Faust când bucata de scenă pe care se afla și care era de fapt o ușă s-a deschis, iar el s-a prăbușit sub scenă. Nu a murit din cauza loviturii, ci a sperieturii. De atunci, teatrul a păstrat un loc liber în sală la fiecare spectacul, în memoria lui Frederic.

Fortul Bhanghar, India

Dacă ai curaj, ai putea merge în India. Fortul Bhanghar construit în anul 1573 este astăzi o ruină alcătuită din câteva temple, palate și alte locuințe mai mici.

Conform legendei, locul a fost blestemat de un vrăjitor care a locuit în acest oraș și care s-a îndrăgostit de prințesa Banghar. El a încercat să o facă să se îndrăgostească de el oferindu-i o licoare magică, dar ea și-a dat seama de truc și a aruncat bolul de o stâncă. Piatra s-a prăbușit și l-a strivit pe vrăjitor, nu înainte ca acesta să arunce un blestem final asupra orașului. El i-a urat să fie distrus și să nu mai poată fi locuit. Curând după moartea sa, orașul a fost invadat și făcut una cu pământul, iar prințesa împreună cu majoritatea locuitorilor din oraș au fost uciși. Se crede că spiritul vrăjitorului bântuie și acum în fostul oraș și este chiar interzis oricărei persoane să rămână la ruine odată cu lăsarea nopții.

Aokigahara, Japonia

Se crede că această pădure este bântuită de sufletele celor care au ales acest loc pentru a-și pune capăt zilelor. Însă mai există o legendă conform căreia în perioadele de foamete prin care a trecut Japonia, oamenii care erau pe moarte erau aduși în pădure pentru a muri de foame. Fantomele celor abandonați bântuie și în ziua de astăzi pădurea.

Castelul Iulia Hașdeu, România

Castelul Iulia Hazdeu a fost construit de către Bogdan Petriceicu Hașdeu în Câmpina, după moartea fiicei sale în vârstă de 19 ani, Iulia. El a fost profund tulburat de pierderea ei și și-a petrecut tot restul vieții încercând să stabilească legătura cu ea prin spiritism. El a dedicat o cameră din castel ședințelor de spiritism. Încăperea are pereții complet negri. Se spune că spiritul Iuliei nu are liniște și bântuie zi de zi castelul, iar noaptea cântă la pian.

Foto: hepta.ro






 

În articolul

Blestemele țin turiștii departe: locuri vizitate doar de curajoși

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x