Statiunea Marmaris - perla estivala a Turciei

Publicat pe 17.06.2011 la 23:01 Actualizat pe 17.06.2011 la 23:14

In punctul unde Marea Egee si-a dat intalnire cu Marea Mediterana, formand cel mai mare port natural al lumii, s-a nascut Marmaris. Acolo, statiunea Bodrum, intregeste lunga lista de „perle" estivale ale Turciei.

In urma cu 20 de ani, Marmaris nu era altceva decat un mic sat de pescari de pe coasta de sud-vest a Turciei. Astazi este una dintre cele mai profitabile statiuni ale litoralului turcesc, vizitata anual de numerosi turisti. Este un oras potrivit pentru toate categoriile de varsta, combinand intr-un mod fantastic frumusetea naturala a peisajului cu aerul cosmopolit si ritmul trepidant al cotidianului.

Situata intr-un golf ce-ti taie respiratia, statiunea Marmaris este inconjurata de o minunata padure de pini care te duce cu gandul la liniste si armonie. Portul, aproape perfect natural, merita cu adevarat toata admiratia turistului venit de departe.

Din Marmaris se pot face excursii in Rhodos, in insula Cleopatra, unde se spune ca este cel mai bun nisip din lume, la Pamukkale, Efes sau Casa Fecioarei Sf. Maria.

Marea, de un verde translucid, ofera posibilitatea practicarii scufundarilor la mica adancime si inotului.

Tariful unui sejur de sapte nopti este cuprins intre 500 si 550 de euro de persoana. Include cazarea, trei mese pe zi si transportul cu avionul. Daca preferi o calatorie cu autocarul, atunci pretul pentru sapte zile este cuprins intre 200 si 250 euro de persoana. Include trei mese pe zi si transportul cu autocarul.


Un loc ancorat in timp

Bodrum este un bun punct de pornire intr-o vacanta de neuitat, cu panorama sa de mitologie si istorie, cu o arhitectura tipic mediteraneana, cu plaje spectaculoase si mici golfuri stancoase. Fascinanta noaptea, incantatoare ca si destinatie turistica, statiunea te asteapta sa-i descoperi misterele. Fost oras al lui Herodot, Bodrumul este astazi centrul de yachting al Turciei si continua traditia sa straveche de constructii de nave, specializandu-se in yachturi elegante, cu carcasa din lemn, cunoscute sub numele de „gulete".

Statiunea poate fi considerata un oras al noptilor albe, magia distractiei nocturne prelungindu-se cel mai adesea pana in zori. Asta se datoreaza unei celebre discoteci, a doua ca marime din Europa, asezata intr-un decor original si fascinant.

Bodrum este potrivit si pentru cei indragostiti de istorie, printre atractiile sale numarandu-se Castelul Sf. Petru, Mausoleul din Halicarnas, Muzeul de Arheologie si Amfiteatrul.


sursa: Revista Felicia
foto: sunseaandskytravel.blogspot.com

În articolul

Statiunea Marmaris - perla estivala a Turciei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x