Sufrageria ta, in stilul Feng Shui

Publicat pe 28.03.2011 la 20:29 Actualizat pe 28.03.2011 la 20:33

Feng Shui este o tehnica traditionala chineza de echilibrare a relatiilor dintre om si locul in care traieste, munceste si se odihneste.

Am mai vorbit si vom mai vorbi despre Feng Shui, pentru ca din ce in ce mai multa lume isi decoreaza sau redecoreaza casa tinând cont de aceste reguli. Ele se bazeaza pe indelungi meditatii si observatii ale chinezilor despre modul in care ne influenteaza spatiul si in care putem sa folosim energiile acestuia spre binele nostru.

Sufrageria in care locuieste familia trebuie „adaptata" nevoilor noastre de relaxare, interactiune umana si bunastare. Ce functioneaza pentru un cuplu tanar este posibil sa nu mearga la fel de bine si pentru un cuplu mai vârstnic sau pentru o familie cu copii mici. Iata cateva reguli generale, potrivite oricarei camere de zi.

2011/03/28//237368-feng-shui-design.jpg


Masa rotunda. Cercul si formele ronde sunt cele care se spune ca incurajeaza comunicarea si fac ca locul respectiv sa fie mai confortabil. Mesele patrate sau dreptunghiulare, spre diferenta, au colturi care sunt considerate daunatoare. Si daca ne-am lovit vreodata in coltul mesei stim cat de dureroase sunt aceste colturi. In general formele patratoase, colturoase, contondente, sunt de evitat in spatiile de relaxare.

2011/03/28//237369-interior-design-feng-shui.jpg

Scaune cu spatar inalt. Iata o regula care poate parea ciudata la prima vedere. Dar nu este, daca ne gandim la jilturile si tronurile principilor din Evul Mediu, cu spatarele foarte inalte. In jurul meselor princiare toate scaunele sunt cu spatarul inalt. Iar daca ai stat vreodata pe un scaun cu spatarul pana la mijlocul spatelui, intelegi despre ce e vorba: devine deranjant si incomodeaza.

Cosul cu fructe. Bunicii nostri aveau in sufragerie pe perete un tablou cu un cos cu fructe foarte apetisante. Acest tablou este o reprezentare a Cornului Abundentei, cornul mitologic care poate oferi posesorului orice si-ar dori. Bolul sau cosul de fructe de pe masa inlocuiesc tabloul, simbolizând prosperitatea si rodnicia si atragandu-le.

Foto: coolshire.com

În articolul

Sufrageria ta, in stilul Feng Shui

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x