Un nou trend in designul bucatariei

Publicat pe 27.05.2011 la 18:51 Actualizat pe 27.05.2011 la 18:54

De-a lungul timpului, bucataria s-a transformat din spatiul dedicat exclusiv gatitului, intr-o zona in care intreaga familie petrece destul de mult timp. A devenit mai spatioasa, primitoare si modul in care este aranjata s-a schimbat de asemenea.

De la triunghiuri la zone


In trecut exista moda aranjarii bucariei urmand modelul triunghiului: chiuveta, aragazul si frigiderul se gaseau in puncte opuse si permiteau bucatarului sa se miste eficient, facand doar doi pasi dintr-un loc in altul atunci cand gatea. Pe masura ce bucatariile au evoluat in camere cu scopuri multiple, triunghiul din bucatarie a facut loc pentru zone in care membrii familiei pot lucra, fara sa se incurce unii pe altii.


Prin introducerea si de mobilier mai putin uniform s-a creat sansa de a avea zone discrete pentru preparare si gatire, luat masa si servit o cafea.


Separarea in spatii mici


Triunghiul din bucatarie era gandit pentru a servi unui singur bucatar, dar familiile din ziua de astazi sunt mai dispuse sa imparta aceste responsabilitati. A construi zone separate ii ofera fiecaruia o responsabilitate si spatiul necesar pentru a o desfasura.


Un trend in crestere este acela de a avea mai multe frigidere mai mici, cu mai multe scopuri. Unul foarte mic poate fi folosit doar pe post de bar, iar gazdele pot sta de vorba cu musafirii lor in timp ce pregatesc ceva de baut.


Separarea cuptorului de aragaz este o alta schimbare eficienta, pentru ca cele mai multe persoane nu coc atat de des si este plasat intr-un colt mai putin folosit al bucatariei.


Promovarea armoniei


In anumite culturi, triunghiul din bucatarie nu este considerat foarte echilibrat, pentru ca plaseaza bucatarul intr-o pozitie vulnerabila. Urmand principiile Feng Shui, aragazul ar trebui plasat in mijlocul bucatariei.


Bucatarul ar trebui sa fie cel care este in pozitia "de comanda" adica vede toata camera din punctul in care se gaseste. Daca aragazul este lipit de perete, iar cel care gateste sta cu spatele la camera, se poate plasa o oglinda sau o alta suprafata reflectorizanta deasupra aragazului, pentru a oferi mai multa perspectiva.


Foto: buy-her.com

În articolul

Un nou trend in designul bucatariei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: „Întotdeauna găsesc o cale”
MediCOOL
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x