Vezi cum arata insula Capri, destinatia celor bogati si faimosi

Publicat pe 27.08.2012 la 16:56 Actualizat pe 28.08.2012 la 13:15

Insula Capri, situata la extremitatea sudica a Golfului Napoli, a starnit interesul calatorilor inca din Antichitate si a strans in epoca moderna un sir de clisee, precum acela ca este locul favorit al celor cu bani si celebri. Capri este o destinatie de cateva ore a celor care vin in zona Sorrento, Napoli si Coasta Amalfi. Dar insula, cu un aspect de stanca inaccesibila, trebuie descoperita in doua-trei zile. E un amestec de vegetatie luxurianta, de ruine antice, de drumuri inghesuite si de creatii naturale unice.

Stanca din largul coastelor vestice ale Italiei a adunat in istoria sa multe legende, iar cele mai cunoscute sunt acelea legate de orgiile imparatului roman Tiberius, indragostit de ungherele insulei, locuri perfecte pentru desfrau si bufonerii lascive.

Popularitatea s-a pastrat si in ultima suta si ceva de ani. Prin Capri s-au perindat vizitatori celebri precum Pablo Neruda, Thomas Mann, Somerset Maugham si chiar Vladimir Ilici Lenin, care ar fi zis ca insula te face sa uiti de tot si de toate. Astazi, pe timpul verii, Capri este o insula invadata masiv de turisti care debarca dimineata in port, venind din Sorrento sau Napoli, si o parasesc seara. Acestia prefera fie un banal cappuccino in piata Umberto I din urbea ce a luat numele insulei, fie se afunda prin cotloanele si pesterile fantastice sau urca cu telescaunul pana spre varful Monte Solaro, de unde pot cuprinde cu privirea Apeninii Sudici, Napoli, Vezuviul sau Sorrento.

„Asa cum se stie, Capri este destinatia celor bogati si faimosi, iar acest lucru se vede la fiecare pas: vile ascunse in spatele gradinilor luxuriante, restaurante exclusiviste, prezenta celor mai importante si mai scumpe branduri. Oricum, este locul ideal in care sa renunti la veniturile dintr‑un an de zile, asa in gluma. As recomanda un tur cu vaporasul in jurul insulei si neaparat o baie intr-unul dintre golfulete. Apa are o culoare aproape ireala in anumite locuri. Bucataria este tipic italiana din punctul meu de vedere, fara elemente diferentiatoare – mai putin in ceea ce priveste preturile. Se poate manca bine si relativ ieftin la micile restaurante din port. Este obligatoriu, insa, sa testati inghetata”, a declarat George Carpov, senior PR manager .

Citeste tot articolul, pe Income Magazine!

În articolul

Vezi cum arata insula Capri, destinatia celor bogati si faimosi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
ANCHETĂ. Scoici cu substanţe cancerigene şi metale grele, la restaurante. Pescarii le adună din zone interzise
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: „Întotdeauna găsesc o cale”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
MediCOOL
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x