Viziteaza muzeul dedicat vinului Barolo!

Publicat pe 19.11.2010 la 16:41 Actualizat pe 19.11.2010 la 16:50

Daca esti un mare fan al vinului italienesc Barolo, atunci ar fi ideal sa vizitezi un muzeu dedicat acestui soi delicat. Istorie, preparate inedite si degustari - locul perfect pentru cei care apreciaza rafinamentul si calitatea.

Barolo este un orasel superb - cladiri rustice, podgorii colorate si aer curat, toate intr-o atmosfera italieneasca, autentica.

Si, pe langa toate acestea, se mai adauga o noua atractie, turistica si anume muzeul-restaurant, dedicat vinului local, Barolo.

In momentul in care urci scarile unui impozant castel medieval din pitorescul oras, nu trebuie sa-ti faci griji de faptul ca vei asculta lectii plictisitoare despre istoria vinului.

"Vinul are capacitatea de a aduna oamenii. Ameteala data de un pahar de vin produce acel ceva in mintea oamenilor care ii face sa se simta bine si eu sper ca am reusit sa aratam acest lucru", a declarat Francois Confino, creatorul expozitiei de vinuri din orasul Barolo.

Vizitatorii noii expozitii sunt incurajati sa atinga exponatele si sa le descopere, in timp ce pe fundal se aude o muzica placuta, incepand cu "Cele patru anotimpuri", de Antonio Vivaldi, si continuand cu melodii moderne dedicate vinului.

Conform Reuters, expozitia se intinde de-a lungul a 25 de camere, unde pot fi vazute scaune de club realizate din piele, postere sau videoclipuri din filme inspirate de vin, precum "Sideways" si "A Good Year".

Vinul rosu marca barolo este cunoscut drept "vinul regilor si regele vinurilor" inca din secolul XIX, cand metodele de productie au fost modernizate, insa toate aceste lucruri nu sunt prezentate in aceasta expozitie.

"Ideea noastra este aceea de a implica vizitatorii, nu de a-i informa. Poate ca nici nu este un muzeu, este o calatorie emotionala catre o noua atitudine asupra vinul", a mai spus Federico Scarzello.

Cu toate acestea, vizitatorii pot afla cateva date istorice daca se inghesuie in banci de scoala si asculta colegii virtuali cum povestesc despre procedura de realizare a vinului barolo.

2010/11/19//148009-barolo.jpg

La subsol, vizitatorii pot cumpara vin rosu, pe care il pot degusta mai intai.

Foto: www.artdaily.org / Wikipedia

În articolul

Viziteaza muzeul dedicat vinului Barolo!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 mai 2024. Berbecii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce facem cu mâncarea după sărbători? Soluția recomandată de specialiști pentru a evita risipa alimentară
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
useit.ro
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
as.ro
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
MediCOOL
Surse vegetale de calciu. Beneficiile pe care le pot aduce alimentației
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x