''Dragoste și război'' - O poveste de dragoste inspirată din fapte reale, cu Sandra Bullock și Chris O'Donnell!

Publicat pe 10.04.2020 la 13:38 Actualizat pe 10.04.2020 la 13:47

‘’Dragoste și război’’(1996), filmul realizat de Richard Attenborough, se adresează iubitorilor romantismului. Scenariul este inspirat din experiențele reale trăite de scriitorul Ernest Hemingway în Italia, în timpul primului război mondial, când se îndrăgostește fără leac de o asistentă medicală de la Crucea Roșie. Nu era tocmai un moment prielnic pentru o poveste de dragoste, însă atracția dintre ei a fost una copleșitoare.

Sandra Bullock (Agnes von Kurowsky) și Chris O'Donnell (Ernest Hemingway) în ''Dragoste și război'', 1996

IMDb

‘’Dragoste și război’’(1996), filmul realizat de Richard Attenborough, se adresează iubitorilor romantismului. Scenariul este inspirat din experiențele reale trăite de scriitorul Ernest Hemingway în Italia, în timpul primului război mondial, când se îndrăgostește fără leac de o asistentă medicală de la Crucea Roșie. Nu era tocmai un moment prielnic pentru o poveste de dragoste, însă atracția dintre ei a fost una copleșitoare. Filmul se bazează pe cartea „Hemingway in Love and War”, scrisă de Henry Villard și James Nagel. Villard, unul dintre autori și personaj în film, era și el la spital cu Hemingway, fiind martorul tuturor evenimentelor ce s-au petrecut atunci.

Povestea filmului reflectă o relație care poate cu ușurință să afecteze semnificativ personalitatea și modul de scriere a unui artist. Agnes von Kurowsky i-a influențat atât de mult cariera de scriitor încât acesta i-a dedicat zece povestiri în care se face referire la idila lor. Ba mai mult, ea a devenit personaj principal în faimosul său roman „A Farewell to Arms”. Hemingway a avut 4 căsătorii eșuate, dovadă că nu a putut să o uite niciodată pe cea care i-a îngrijit rănile în perioada războiului.

Sandra Bullock, cea care o interpretează pe asistenta Agnes von Kurovswy, apare într-o ipostază în care fanii nu o mai văzuseră, dar actrița a reușit să intre foarte bine în pielea personajului. Chris O’Donnell este Ernest Hemingway, un tănâr jurnalist, care devine voluntar la Crucea Roșie. Hemingway o întâlnește pe Agnes după ce revine rănit din război. Cu opt ani mai în vârstă decât Hemingway, care avea atunci 18 ani, Agnes își controla cu greu sentimentele pe care le avea față de pacientul său atrăgător, plin de viață, cu care va trăi, în cele din urmă, o aventură clandestină. Cei doi se confruntă cu asprimile acelor vremuri, unde o astfel de relație neprofesională era considerată interzisă.

‘’Dragoste și război’’, un film în care dragostea sfidează duritatea și regulile războiului, sâmbătă, 11 aprilie, de la 20:00, la Happy Channel.

În articolul

''Dragoste și război'' - O poveste de dragoste inspirată din fapte reale, cu Sandra Bullock și Chris O'Donnell!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x