Cristina Saralegui dezvăluie cum este fiul ei la 19 ani, după ce a fost diagnosticat cu tulburare boală bipolară

Publicat pe 31.01.2024 la 20:38 Actualizat pe 31.01.2024 la 20:41

Cristina Saralegui a revenit pe micul ecran după o absență de 14 ani și a ales să împărtășească publicului o experiență personală emoționantă legată de fiul său, Jon Marco, care se confruntă cu o "boală bipolară". Acesta suferă de bipolaritate și parcursul său nu este deloc ușor.

Cristina Saralegui

Gettyimages.com

Legendara prezentatoare de televiziune hispanică din SUA a bifat o apariție specială la emisiunea Despierta América, în care, pe lângă sărbătorirea împlinirii vârstei de 76 de ani, a discutat și despre starea de sănătate a fiului său.

Jon Marco, fiul Cristinei Saralegui, a fost diagnosticat cu tulburare bipolară la vârsta de 19 ani

Jon Marco a fost diagnosticat cu tulburare bipolară la vârsta de 19 ani, dezvăluire făcută anterior de Cristina Saralegui într-un interviu pentru CNN en Español în 2014. În timpul apariției sale recente la Univision, ea a împărtășit cum se simte acum fiul ei.

Vizualizând o fotografie a lui Jon Marco pe ecran, ea a mărturisit: "Băiatul acela era atât de, atât de, atât de bolnav." Cu emoție în glas, Saralegui a dezvăluit că fiul său se află acum într-o stare de bine și că este în casa ei. Ea și-a exprimat recunoștința că acesta se simte bine, mulțumind lui Dumnezeu pentru evoluția favorabilă.

În 2014, când a acordat un interviu pentru Despierta América, Cristina Saralegui a oferit detalii despre momentul în care a aflat de suferința fiului ei. "Am aflat ce a avut Jon Marco când Jon Marco avea 19 ani... A încercat să se sinucidă, iar apoi mi-am dat seama că nu era vorba de faptul că era deprimat, ci că se întâmpla ceva rău și urât", a explicat ea.

"Dar nu știam ce să fac, pentru că nu știam ce era în neregulă cu el. Așa că ceea ce a făcut fiul meu a fost, uite cum este fiul meu, s-a urcat în mașină, a condus până la spitalul care se află la colțul casei mele, a mers la secția de psihiatrie și s-a internat și a rămas acolo", a spus ea.

Cristina Saralegui a mers și ea la psihiatru.

În discuția pe care a avut-o cu CNN en Español în 2014, prezentatoarea a povestit că și ea a mers la psihiatru odată ce a aflat de starea fiului ei.

"Am început să merg la acel psihiatru cu fiul meu. Și așa i-am salvat viața", și-a amintit ea la vremea respectivă.

"Aproape niciun latin nu înțelege ce este o boală mintală", a spus ea, "dacă este în interiorul procesiunii, niciun latin nu vrea să meargă la un psihiatru, pentru că îi vor spune că sunt nebuni.

Ea a subliniat importanța de a cere ajutor specializat în tratarea tulburărilor mintale și a mărturisit că și ea a căutat asistență psihiatrică împreună cu fiul său. În contextul culturii latine, Saralegui a remarcat că adesea există reticență în a aborda problemele de sănătate mentală, dar a subliniat importanța de a depăși această barieră pentru a salva vieți.

Cristina Saralegui, căsătorită cu Marcos Ávila, a împărtășit această experiență personală pentru a contribui la conștientizarea și înțelegerea tulburării bipolare, o afecțiune mentală care poate avea manifestări cronice sau episodice, conform Institutului Național de Sănătate Mintală din SUA.

În articolul

Cristina Saralegui dezvăluie cum este fiul ei la 19 ani, după ce a fost diagnosticat cu tulburare boală bipolară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
„A venit iepurașul!” Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este în extaz
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x