Serialele turcești, iubite de telespectatori din toată lumea. Ce arată ultima analiză despre succesul celor mai cunoscute producții

Publicat pe 22.03.2024 la 23:30 Actualizat pe 22.03.2024 la 15:19

Serialele de televiziune turcești au devenit un fenomen global, cu o popularitate în continuă creștere la nivel internațional. Cu toate acestea, există o interesantă contradicție între gusturile telespectatorilor locali din Turcia și aprecierea uriașă pe care o primesc în afara granițelor țării.

Serialele turcești, iubite de telespectatori din toată lumea.

Happy Channel

Potrivit seriesturkish.com, în Turcia, ratingurile posturilor TV sunt folosite pentru a evalua succesul serialelor, bazându-se pe ratele de vizionare ale publicului local. Aceste evaluări, considerate a fi un eșantion relevant al preferințelor turcilor, au o influență directă asupra „destinului” producțiilor.

Ce producții sunt iubite de public

Cu toate acestea, un fenomen notabil este faptul că serialele cu ratinguri mai modeste în Turcia obțin adesea rezultate remarcabile pe plan internațional, notează aceeași sursă. În timp ce unele producții locale cu evaluări slabe sunt retrase de pe micile ecrane, altele, care nu se bucură de aceeași popularitate în rândul publicului turc, se transformă în adevărate capodopere cinematografice în țări străine, arată raportul publicat pe același site.

Această discrepanță a fost evidențiată și de criticul de televiziune Sina Koloğlu, care a subliniat contrastul dintre percepția locală și cea internațională a serialelor turcești. Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, Koloğlu a remarcat: „Noi criticăm, lumea se uită.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acest fenomen a captat atenția și a fost confirmat de publicații internaționale precum Television Business International (TBI), care a evidențiat: „Momentul de creștere în serialele de televiziune turcești”. Articolul subliniază că serialele turcești au devenit o poveste de succes în lumea distribuției, cunoscând o creștere semnificativă în ultimele două decenii.

Citește și: Povestea inelului pe care Can Yaman îl poartă pe degetul mijlociu. Care este semnificația acestuia

Această contradicție subliniază diversitatea preferințelor și gusturilor telespectatorilor, evidențiind faptul că ceea ce poate fi respins într-o țară poate fi adorat în alta. Indiferent de divergențele de opinii, succesul internațional al serialelor turcești continuă să confirme impactul lor global și să consolideze poziția Turciei în industria divertismentului televizat.

“Serialele turcești pot să cucerească țările în care sunt difuzate datorită puterii lor și producției excelente.”, mărturisește producătorul turc Fatih Aksoy, arată dailysabah.com. A menționat că de acum, multe companii din Turcia nu mai produc seriale care se difuzează doar în țara natală, ci pot fi exportate pretutindeni.

Can Yaman, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din Turcia la momentul actual

A reușit să-i cucerească pe fanii din țara natală și a decis că trebuie să-și facă simțită prezența și în afara granițelor. Nu este de mirare că Can Yaman a decis să-și mute reședința în Italia, țară care l-a adoptat de mai bine de 12 luni. A învățat limba italiană și s-a dedicat proiectelor care l-au adus pe micile ecrane, de data aceasta într-o nouă perspectivă.

Citește și: Cele mai vizionate seriale cu Can Yaman. TOP 5 producții de succes cu îndrăgitul actor

A filmat pentru cea de-a doua parte a seriei Viola Come Il Mare alături de frumoasa Francesca Chillemi și urmează să apară în rolul lui Sandokan în filmul cu același nume. Pe lângă munca titanică pe care o depune pe platourile de filmare ține să aibă întâlniri cu fanii grație fundației care-i poartă numele și care a avut unic scop încă de la înființare să-i ajute pe copii.

Pe plan personal, Can Yaman a format un cuplu cu frumoasa prezentatoare Diletta Leotta, însă cei doi nu au reușit să treacă testul timpului în acest interval. Actorul și-a povestit viața în cartea sa și a mărturisit că dorește să-și continuie munca, indiferent de greutățile pe care le întâmpină pe parcurs cu filmările.

În articolul

Serialele turcești, iubite de telespectatori din toată lumea. Ce arată ultima analiză despre succesul celor mai cunoscute producții

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x