4 cărți SF pe care trebuie neapărat să le citești

Publicat pe 03.08.2020 la 14:43 Actualizat pe 04.08.2020 la 14:36

Profimedia

Dacă ești un visător și iubitor al fantasticului cu siguranța vei găsi aici măcăr o carte pe gustul tău. Scufundă-te printre paginile unei cărți care promite să te scoată din monotonia cotidianului.

5 cărți SF pe care trebuie să le citești

Dune- Frank Herbert

“Dune” a fost publicată în anul 1965, fiind primul roman din seria cu același nume, de către Frank Herbert. De-a lungul timpului a fost considerat cel mai bun roman de literatură science fiction. A câștigat premiul Hugo și premiul Nebula ”pentru Cel mai bun roman”. Acțiunea romanul se plasează undeva la zeci de ani distanță de prezent. Universul Dune e marcat de interzicerea calculatorealor și dezvoltarea unor tehnologii și puteri mentale. Planeta Arrakis, de lângă imperiu, ascunde sursa vitală de supraviețuire, mai exact melajul care era cea mai valoroasă substanță din univers.

Protagonistul romanului poartă numele de Paul Atreides, cel care se va răzbuna pe toți cei care i-au trădat familia.

Contact- Carl Sagan

Contact este un roman științifico-fantastic din 1985 scris de savantul american Carl Sagan. Tema romanului gravitează în jurul contactului dintre umanitate și o formă extraterestră de viață avansată. Conexiunea dintre cele două tabere se realizează prin intermediul proiectului Argus, condus de Dr. Eleanor Arroway. Descoperirea acesteia ridică multe semne omenirii care va începe să-și caute locul și scopul în Univers.

Ceea ce face din Contact o carte deosebită este modul în care Sagan reuşeşte să îmbine teoriile ştiinţifice cu un SF plauzibil.

Visează androizii oi electrice?- Philip K. Dick

Romanul a fost publicat în anul 1968 și îi aparține scriitorului Philip K. Dick. Philip K. Dick a scris 44 de romane şi 121 de povestiri, majoritatea science fiction şi este autorul de SF cu cele mai multe ecranizări. „Visează androizii oi electriceeste o poveste postapocaliptică, în care androizii au acaparat planeta, iar Rick Deckard încearcă să înțeleagă cum e să fii om printre miliarde de roboți. Esența romanului se concentrează pe om, pe gândurile, trăirile și sentimentele lui. Pe ceea ce ar reprezenta un om în Univers și pe felul în care acesta își caută rostul în viață, dispus sa trăiască alături de niște mașinării fără suflet.

Jocul lui Ender- Orson Scott Card

Orson Card combină SF-ul și puterea artelor marțiale într-un roman în care soarta omenirii cade pe umerii unui singur copil, Ender. Cartea a fost publicată în anul 1985 și vizează un viitor foarte apropiat al Pământului, viitor în care omenirea a trecut deja prin două invazii extratereste, urmând a treia. Ultima însă se crede că ar fi fatală.

Planeta este atacată de o forță extraterestră care se intitulează Gândacii”, iar un grup de copii sunt trimiși la o bază militară din spațiu pentru a fi pregătiți de confruntarea cu partea adversă.

Sursă: nemira.ro

Citește și: 5 cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești 5 cărți de aventură pentru copilul din tine

În articolul

4 cărți SF pe care trebuie neapărat să le citești

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x