Cum cureti covorul folosind solutii naturale?

Publicat pe 20.03.2020 la 11:46 Actualizat pe 20.03.2020 la 12:01

Curatarea covorului nu reprezinta chiar una dintre cele mai placute si cele mai usoare treburi casnice. Cand tesatura se pateaza sau, pur si simplu, nu arata la fel de bine ca la inceput, esti tentat sa cumperi un produs nou ca sa nu mai pierzi timp incercand sa indepartezi niste pete incapatanate.

Dar sa stii ca exista cateva trucuri si solutii naturale care au puterea de a indeparta majoritatea petelor si urmelor inestetice de pe covoare. Iata cum iti poti curata complet mochetele si covoarele din locuinta sau birou – simplu, natural si eficient!


Solutie universala de curatare cu bicarbonat si otet

Acest mix este extrem de eficient atunci cand vrei sa faci curatenie generala si sa reimprospatezi aspectul covoarelor uzate. Presara bicarbonat de sodiu peste covor, folosind o sita pentru cernut sau o solnita mai mare. Lasa ingredientul sa actioneze, in timp ce prepari solutia lichida.

Pentru aceasta, ai nevoie de o parte otet alb, o parte apa si cateva picaturi de ulei esential de lamaie. Amesteca totul intr-un recipient cu spray si agita bine compozitia inainte sa o pulverizezi pe covor.

Odata ce ai pulverizat solutia, bicarbonatul si otetul vor reactiona impreuna, curatand tesatura covorului in profunzime. In plus, uleiul esential de lamaie va oferi o nota de prospetime si un miros fresh, subtil, care va persista ore intregi dupa aplicare.

Daca nu iti place mirosul de lamaie, poti opta pentru un alt ulei esential. Aromele de portocale, lavanda, menta sau flori functioneaza la fel de bine!

Solutie de curatare pentru pete de ulei si cerneala

Cel mic a varsat cerneala pe covorul tau preferat? A mancat dulciuri si a atins apoi mocheta? Inainte sa intri in panica, incearca un truc natural, care functioneaza ca prin magie.

Este vorba despre amidonul de porumb. In cazul petelor de cerneala sau marker, amesteca 2-3 linguri de amidon cu lapte, pana obtii o pasta usor de intins. Aplica un strat generos pe covor, lasa mixul sa actioneze cateva ore, apoi freaca tesatura cu o perie si aspira reziduurile.

Daca ai de-a face cu pete de ulei, aplica amidonul exact pe pata si lasa-l sa absoarba grasimea. Odata ce petele dispar, poti aspira covorul.

Apa oxigenata si pasta de dinti pentru pete dificile

Ti-ai cumparat de curand covoare moderne, pe care le adori. Sunt perfecte, colorate, iar tesatura arata impecabil. Totul pana cand observi o pata misterioasa, a carei origine nu o poti identifica.

Orice ar fi, ai la indemana o solutie naturala simpla, care va functiona fara indoiala chiar si asupra celor mai insistente pete. Este vorba despre amestecul de peroxid de hidrogen (perhidrol) si pasta de dinti.

Cumpara solutie de perhidrol cu o concentratie de 3% si o pasta de dinti normala. In functie de marimea petelor, amesteca intr-un bol 1/3 apa oxigenata si 2/3 pasta de dinti. Cand totul este omogen, aplica mixul pe covor si lasa-l sa actioneze cateva minute. Apoi, foloseste o perie si curata tesatura cu miscari energice.

Detergent de rufe si o periuta de dinti, solutia pentru pete de vopsea

Fie ca ti-ai facut manichiura si pedichiura acasa sau copiii au varsat pe covor culorile pe care le-au folosit la un proiect creativ, petele de vopsea pot fi foarte persistente. De aceea, ai nevoie de o solutie eficienta, si totusi naturala.

Aplica putin detergent pentru rufe pe pata, lasa-l sa actioneze timp de zece minute, apoi curata cu atentie tesatura cu ajutorul unei periute de dinti. Aceasta iti va permite sa patrunzi intre firele covorului, curatand in profunzime materialul si lasand covorul impecabil.

Asadar, inainte de a crede ca mocheta sau covorul patat este compromis, acorda o sansa acestor solutii naturale de curatare. Rezultatele vor fi uimitoare!

Sursa foto: vivre.ro

În articolul

Cum cureti covorul folosind solutii naturale?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x