Cum să cultivi ANANAS în propria casă. Nimeni nu și-ar fi imaginat că este atât de simplu

Publicat pe 26.06.2017 la 18:45 Actualizat pe 26.06.2017 la 19:44

Te tenteaza ideea de a culege fructe exotice din productie proprie? Noi te invatam cum sa cultivi ananas chiar la tine pe balcon.

pexels.com

Cum ar fi dacă, în fiecare dimineață, la micul dejun ai avea posibilitatea să servești fructe exotice proaspete. Nu, acum nu mai este nevoie să pleci în vacanțe exotice pentru a te bucura de gustul fructelor proaspăt culese, deoarece noi am găsit modalitatea prin care le poți crește chiar la tine în casă.

Ananasul, fructul exotic din balconul tău

Ananasul se numără printre cele mai gustoase fructe din lume! Este parfumat, sățios și are o mulțime de beneficii pentru organism, iar acum tu te poți bucura pe deplin de el, fără să fie nevoie să vizitezi supermarketul prea des.

Cum este posibil? O investiție minimă, puțină îndemânare și un strop de răbdare sunt elementele-cheie pentru a obține cele mai delicioase platouri cu ananas proaspăt, din producție proprie.

De ce ai nevoie:

Cum procedezi:

Pentru ca rezultatul să fie cel dorit, te anunțăm încă de la început că ai nevoie de îndemânare. Asta pentru că va trebui să decupezi cu mare atenție capacul ananasului, mai exact partea cu frunze de deasupra fructului propriu-zis. Acesta urmează a fi plantat întocmai unei semințe obișnuite, așa că nu trebuie să rupi sau să îndoi niciuna dintre frunzele sale. De preferat, frunzele ar trebui să fie încă verzi și să aibă un aspect proaspăt, altfel riști ca plantația ta să fie un semi-eșec.

Umple ghiveciul cu pământul special pentru flori, apoi plantează ”coroana” verde a ananasului la suprafața ghiveciului. Ai grijă ca baza acesteia să fie acoperită în proporție de o treime cu pământ și păziționează ghiveciul într-un loc însorit, eventual lângă o sursă de căldură.

În funcție de prospețimea ”semințelor” și cantitatea de căldură și lumină pe care i-ai pus-o la dispoziție, plantația ta de ananas va da roade în aproximativ un an de zile. Odată ajunsă la maturitate, plantația îți va oferi fructe gustoase, pe care le poți degusta alături de prieteni și familie, la micul dejun, prânz sau cină.

În articolul

Cum să cultivi ANANAS în propria casă. Nimeni nu și-ar fi imaginat că este atât de simplu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x