10 tips-uri de la Dr. OZ pentru 2011

Publicat pe 04.01.2011 la 15:18 Actualizat pe 04.01.2011 la 20:55

Dr Oz

1. DORMITI MAI MULT

Atunci cand zilele sunt foarte ocupate si timpul e din ce in ce mai scurt, cel mai usor de scos din programul nostru este somnul. Insa acest lucru poate avea consecinte grave. Somnul este un proces obligatoriu pentru corpul nostru. Ajuta la vindecarea, refacerea si protejarea sistemelor interne si a functiilor organelor vitale. Cand sariti peste somn, hormonii o pot lua razna si astfel se poate crea un haos intern.
Hormonii de stres se multiplica usor, luati in greutate, pot aparea infectii, poate creste presiunea arteriala si in plus poate scadea imunitatea.
Concluzia: dormiti mai mult, minimum 7 ore pe noapte.


2. SLABITI 10 KG

Toate femeile isi doresc sa slabeasca la inceput de an nou. Este una din deciziile importante.
Obezitatea duce la cresterea riscului de atac de cord si chiar la unele forme de cancer. Important e sa nu slabiti foarte mult. De aceea e de recomandat sa va fixati target-ul de 10 kg. Daca veti reusi, kilogramele in minus va vor tine departe de medicamente, va vor scadea riscul de a face osteoartrita si riscul aparitiei diferitelor forme de cancer.
Ati putea incepe regimul prin a elimina mancatul seara in fata televizorului. Puteti inlocui cu cateva exercitii usoare de stretching sau gimnastica.


3. INCEPETI DIMINEATA CU YOGA

Yoga este perfecta. Va ofera multe beneficii printre care flexibilitate si tonus. Ambele foarte bune pentru sanatate. Pe masura ce imbatranim, muschii se lasa, isi pierd din elasticitate. Astfel, imbunatatind masa musculara, veti pierde si din calorii.
Asezati-va salteluta pentru yoga langa pat, pentru ca primul lucru cand va treziti sa fie 7 minute de yoga.


4. LUATI VITAMINE ZILNIC

Multi dintre noi nu reusesc sa-si ia toate vitaminele de care organismul are nevoie din dieta zilnica. De aceea pentru ca fiecare sa recupereze nutrientii de care are nevoie trebuie luate multivitamine zilnic. Neaparat ceva care sa contina Vitamina A , Vitamina E si Zinc. Luati jumatate de pastila dimineata, dupa micul dejun si cealalata jumatate seara dupa cina. In acest fel, vitaminele vor fi mai bine absorbite de corp.


5. INVATATI SA DATI PRIMUL AJUTOR

Aproape 310.000 de americani mor in fiecare an de atac cardiac in afara spitalului. Doua studii noi arata ca rata de supravietuire creste cu 12% daca trecatorii stiu sa acorde primul ajutor. Acest lucru confirma faptul ca metodele de prim ajutor sunt realmente o tehnica de supravietuire. Chair daca le cunoasteti, le-ati invatat acum 20 sau chiar acum 5 ani sau niciodata, tot trebuie sa va duceti la cel mai apropiat centru de Cruce Rosie si sa luati cateva lectii. Tehnicile se schimba frecvent si e bine sa fiti la zi cu procedurile.


6. REZERVATI-VA TIMP PENTRU FAMILIE SI PRIETENI

Studiile arata ca daca ne pastram legaturile sociale si ne mentinem mintea activa, putem sa micsoram riscul unui declin cognitiv sau chiar al aparitiei bolii Alzheimer. Nu numai ca socializarea va tine activi, dar reduce si stresul creand un echilibru emotional si mentinand starea de sanatate. Deci, faceti intalniri cu familia la masa si plimbari dese cu prietenii.


7. SCHIMBATI BAUTURILE

Expertii sustin ca bauturile sunt una dintre sursele ascunse de calorii din dieta noastra zilnica. De la sucurile carbogazoase si pana la cocktail-urile delicioase de la bar, toate contin un mare aport de calorii. Anul acesta incercati sa nu mai beti caloriile. In loc de sucurile acidulate, beti apa cu un pic de lamaie. Cocktail-urile de la bar le puteti inlocui cu vodka sau o bere light. Si daca totusi preferati un cocktail mai fitos, este mai degraba recomandat un Blody Mary. Sucul de rosii va va aduce vitaminele necesare.


8. INCERCATI CEVA NOU - OREZ SALBATIC

Este peste tot la stiri. Lumea il numeste super-alimentul. Are foarte multi oxidanti. Este un depozit incredibil de substante nutritive, continand chiar mai multe proteine decat ovazul sau orezul brun. Orezul salbatic contine cantitati semnificative de minerale esentiale inclusiv Zinc.


9. AVETI GRIJA LA TALIE

Unul din cele mai vizibile semne ca ati luat in greutate este talia. Verificati-va talia. Masurati cu centimetrul linia ce va cuprinde buricul. Talia ar trebui sa fie cel mult jumatate din inaltimea dumneavoastra. Grasimea viscerala are un efect foarte mare asupra sanatatii.


10. RETINETI 5 FACTORI IMPORTANTI

Cum puteti porni la drum in noul an daca nu stiti unde va aflati?
Pentru a va cunoaste mai bine starea de sanatate in care va aflati, ar trebui sa tineti cont de 5 factori foarte importanti: presiunea sangelui, dimensiunea taliei, greutatea, colesterolul si glicemia. Tinand sub observatie acesti factori, veti sta departe de boli cronice si va veti asigura sanatatea si o viata cat mai lunga.

În articolul

10 tips-uri de la Dr. OZ pentru 2011

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 mai 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
a1.ro
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
HelloTaste.ro
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Catine
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
useit.ro
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
as.ro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
MediCOOL
Plante medicinale pentru sănătatea creierului. De ce pot îmbunătăți funcțiile cognitive
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
DeParinti
Terci cu banane și căpșuni. Un mic dejun potrivit pentru orice copil
MediCOOL
Simptomele de menopauză: când începe tranziția și cum se manifestă
HelloTaste
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
x