3 motive mai putin cunoscute pentru care trebuie sa slabesti

Publicat pe 04.06.2019 la 18:19 Actualizat pe 04.06.2019 la 18:23

Iti prezentam 3 motive mai putin cunoscute pentru care trebuie sa slabesti si de care trebuie sa tii cont in momentul in care vrei sa iti schimbi stilul de viata. Iata care sunt acestea!

Foto: pixabay

In momentul in care iti doresti sa scapi de kilogramele in plus, te gandesti, in primul rand, la schimbarile de ordin fizic. Fie pentru ca visezi sa revii la silueta pe care o aveai acum cativa ani sau vrei sa incapi din nou in blugii preferati, te bazezi pe mentinerea unei diete alimentare echilibrate, combinata cu multa activitate fizica.

Aceste lucruri reprezinta un start perfect, insa trebuie sa privesti pierderea in greutatea si din alte puncte de vedere, in afara de considerentele fizice. In acest articol, iti prezentam 3 motive mai putin cunoscute pentru care trebuie sa slabesti si de care trebuie sa tii cont in momentul in care vrei sa iti schimbi stilul de viata. Iata care sunt acestea!

Pierderea in greutate contribuie la tratarea osteoartritei

Atunci cand pierzi in greutate, vei reusi sa iti imbunatatesti si sanatatea, care trebuie pusa intotdeauna pe primul plan. Astfel, trebuie sa stii ca un numar considerabil de kilograme in plus va afecta semnificativ sanatatea articulatiilor, prin nivelul crescut de inflamatie din organism.

In acest fel, apare si afectiunea numita osteoartrita sau osteoartroza, in care cartilajul protector al articulatiilor se deterioreaza, provacand dureri sau chiar invaliditate. Principalele simptome ale bolii includ dureri la nivelul coatelor, mainilor sau a genunchilor, rigiditate dupa o perioada de repaos prelungit sau chiar deformari articulare, care apar in stadiile tardive ale acestei boli.

O dieta alimentara limitata din punct de vedere caloric si efectuarea unor exercitii fizice reduc riscul durerii si te mentin intr-o forma fizica buna, impiedicand aceasta afectiune sa se agraveze. Tratamentul in cazul osteoartritei include exercitii pentru mentinerea mobilitatii articulare, in timp ce scaderea in greutate este recomandata, mai ales pentru persoanele cu un grad de obezitate.

Din fericire, poti beneficia de preturi abonamente sala accesibile, unde instructorii autorizati iti vor pune la dispozitie cele mai utile sfaturi pentru a slabi. In ceea ce priveste alimentatia, atata timp cat consumi alimente bogate in vitamina K, care cresc si repara celulele osoase, precum spanacul, varza sau patrunjelul si pierzi cateva kilograme, vei reusi sa te feresti de aparitia acestei afectiuni sau sa ii diminuezi simptomele, in cazul in care te confrunti cu aceasta.

Reducerea grasimii contribuie la imbunatatirea calitatii somnului

Un alt motiv pentru care trebuie sa slabesti tine de imbunatatirea calitatii somnului. Putine ore de odihna sau un somn agitat reprezinta principalele cauze pentru care dietele esueaza si nu reusesti sa scapi de kilogramele acumulate, chiar daca respecti o dieta alimentara stricta.

In acest sens, expertii sunt de parere ca vei reusi sa reduci grasimea daca dormi bine, cel putin 8 ore pe noapte. In caz contrar, daca ai un somn agitat si nu reusesti sa te odihnesti macar 5-6 ore pe noapte, nu vei reusi sa pierzi rapid in greutate, ba mai mult, kilogramele eliminate vor proveni din masa musculara sau alte tesuturi si nu din grasime.

Un alt studiu a demonstrat faptul ca cei care dorm putin vor acumula si mai multe kilograme, de-a lungul timpului. Motivul este simplu: lipsa odihnei dauneaza hormonilor care sunt responsabili cu apetitul, numiti grelina si leptina. Atunci cand scade nivelul acestor hormoni, apetitul iti creste si poti fi tentata sa mananci mai mult decat de obicei.

Asadar, cu cat vei reusi sa slabesti mai mult, cu atat vei reusi sa te odihnesti mai bine, somnul fiind un element esential pentru a mentine o sanatate de fier.

Eliminarea kilogramelor in plus ajuta la reglarea sistemului imunitar

Atunci cand sistemul imunitar functioneaza corect, acesta va reusi sa te apere de orice atac venit din partea microbilor, fie ca este vorba despre virusuri, paraziti sau bacterii. Cu toate acestea, un sistem imunitar scazut poate duce la aparitia rapida a bolilor sau a racelilor sezoniere.
Dieta alimentara corecta, combinata cu exercitiile fizice pot influenta functionarea sistemului imunitar, acesta fiind doar un alt motiv in plus pentru care trebuie sa slabesti, daca te confrunti cu probleme de greutate. Exercitiile fizice au rolul de a reduce riscul de raceala si cresc imunitatea treptat, in functie de gradul de dificultate al exercitiilor pe care le efectuezi la o sala de fitness sau chiar la tine acasa.

Pierderea in greutate nu te ajuta doar la imbunatatirea aspectului fizic, ci aduce avantaje considerabile sanatatii tale. O dieta corecta, alaturi de exercitii fizice constante, pot preveni si trata afectiuni precum osteoartrita, iti pot intari sistemul imunitar si nu in ultimul rand, te vor ajuta sa imbunatatesti calitatea somnului.

În articolul

3 motive mai putin cunoscute pentru care trebuie sa slabesti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x