5 idei elegante de design pentru casa ta. Ce trebuie să știi înainte să redecorezi

Publicat pe 06.05.2016 la 16:06 Actualizat pe 06.05.2016 la 16:17

Redecoratul unei case poate fi un proces lung și stresant dacă nu îți stabilesti de la bun început câteva aspecte de care să ții cont înainte să cumperi materialele și să angajezi echipa de muncitori. Să-ți transformi casa într-un etalon de eleganță este însă mai simplu decât îți închipui, dacă știi de unde să începi și pui în aplicare câteva trucuri care să îi dea locuinței tale un aspect sofisticat.

Redecoratul unei case poate fi un proces lung și stresant dacă nu îți stabilesti de la bun început câteva aspecte de care să ții cont înainte să cumperi materialele și să angajezi echipa de muncitori. Să-ți transformi casa într-un etalon de eleganță este însă mai simplu decât îți închipui, dacă știi de unde să începi și pui în aplicare câteva trucuri care să îi dea locuinței tale un aspect sofisticat.

Există câteva trucuri care pot scoate din anonimat orice locuință și o pot transforma într-una de lux, fără să cheltuiești neapărat o sumă exorbitantă. Iată câteva dintre ele:

Insistă asupra unor finisaje perfecte

Finisajele sunt extrem de importante când îți amenajezi locuința: ele completează designul, delimitează și au un rol major în definirea stilului casei tale. O încăpere își schimbă complet aspectul dacă folosești plinte pentru tavan, mai ales când optezi pentru o culoare diferită a pereților.

Aceasta este cea mai simplă metodă prin care poți avea parte de aerul impozant al caselor luxoase de odinioară alături de confortul unei locuințe moderne. De asemenea, pentru încăperile în care nu ai neăparată nevoie de uși, ia în considerare posibilitatea de a le înlocui cu bolte sau cupole care pun perfect în valoare un spațiu mare și dau impresia unei locuințe aerisite și luminoase.

Înlocuiește pardoseala tradițională

Renunță la tradiționalul parchet sau la gresie în favoarea unor materiale mai rezistente, precum aceste plăci de granit, care dau un aspect nobil unei încăperi, dar si continuitatea pe care nu o vei obține cu placi de dimensiuni mici din alte materiale. Multitudinea de modele, culori si texturi le face foarte ușor de asortat la mobila din casa ta.

În plus, noua pardoseală va fi primul lucru pe care îl vor observa oaspeții care îți trec pragul. Plăcile de granit sunt perfecte pentru decorarea holurilor, a bucătariilor si a băilor, ceea ce înseamnă că aceste încăperi vor fi și mai ușor de curățat ulterior, mai ales dacă plăcile sunt impermeabilizate.

Alege mobilă închisă la culoare

Mobila de culoare neagră este unul dintre cele mai folosite trucuri ale designerilor de locuințe de lux pentru a obține un aer sofisticat și elegant. Mulți evită piesele de mobilier negre deoarece cred că acestea vor da un aspect sobru și rigid casei. Însă, în combinație cu o culoare mai deschisă a pereților și decorațiuni care să contrasteze cu negrul mobilierului, vei obține un design rafinat.

Mobilierul de inspirație franceză arată bine în livinguri

Francezii sunt pe primul loc când vine vorba de eleganța designurilor, așa că te poți inspira din modelele de amenajare ale secolului XIX, care a fost un etalon atât de reușit de rafinament, încât piesele de mobilier specifice acestui tip de design sunt mereu la mare căutare.

Mobilierul realizat din lemn, cu inserații metalice și acoperit cu materiale precum pielea sau catifeaua este completat de decorațiuni în culori pastelate, care includ draperii lungi, perne de dimensiuni mici, candelabre sau lămpi. Luminozitatea este un alt cuvânt care definește acest stil, așa că este perfect pentru amenajarea unui living cu ferestre mari, inundat de lumină în permanență.

Instalează-ți un șemineu

Cu siguranță ai văzut numeroase locuințe în care, în mijlocul livingului, tronează un șemineu care te duce cu gândul la zile friguroase de iarnă în care tu stai lângă foc și te uiți cum ninge afară. Să-ți instalezi un șemineu în living nu este nici pe departe o idee atât de complicată cum poate părea la început. Poți alege un șemineu electric, deasupra căruia să montezi o oglindă. Pentru a completa imaginea, folosește o măsuță joasă, o canapea și câteva taburete.

Nu uita că principalul avantaj al redecorării unei case este că ai la dispoziție spațiul necesar pentru a pune în practică aproape orice idee de design care ți-a atras atenția. În plus, există pe piață numeroase stiluri de design modern care pastrează încă din eleganța vechilor case, așa că nu îți va fi greu să găsești materiale și mobilă care să se potrivească imaginii de ansamblu pe care ți-ai construit-o.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

5 idei elegante de design pentru casa ta. Ce trebuie să știi înainte să redecorezi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x