5 situații pe care o femeie le va gestiona mult mai bine decât un bărbat

Publicat pe 21.06.2018 la 14:11 Actualizat pe 21.06.2018 la 14:16

Studiile științifice arată că femeile sunt mult mai echilibrate decât bărbații.

Auzim de multe ori că bărbații sunt mai pricepuți la volan decât femeile, că sunt mai neînfricați în afaceri și mai buni atunci când vine vorba despre gestionarea banilor. Dar câte dintre aceste lucruri nu reprezintă decât niște mituri alimentate nu de date reale, ci de orgoliul personal? Studiile științifice arată că aceste lucruri nu stau chiar așa, iar femeile sunt mult mai echilibrate decât bărbații.

5 situații pe care o femeie le va gestiona mult mai bine decât un bărbat:

1. Rezolvarea mai multor probleme în același timp

Termenele limită la muncă, viteza de reacție și capacitatea de a lua decizii rapide și corecte sunt extrem de valoroase la locul de muncă. Multitasking-ul a devenit astfel o cerință tot mai apreciată de angajatori atunci când aceștia fac o evaluare completă a colectivului de lucru și poate face diferența între un angajat promovat și recompensat și unul care nu reușește să facă pasul în față. Universitatea din Glasgow a încercat în 2013 să analizeze dacă există diferențe între bărbați și femei atunci când vine vorba despre gestionarea mai multor probleme în paralel, iar femeile s-au dovedit mult mai capabile să dezvolte o strategie mai bună de rezolvare a provocărilor.

2. Modul în care gestionează banii

O analiză făcută de experții americani de la Forbes arată de ce bărbații ar trebui să învețe de la femei cum ar trebui gestionați banii, atât în viața personală, cât și în business. Aici, femeile tind să fie mai selective când trebuie să plătească, nu se leagă atât de mult de orgoliul personal când au o dificultate financiară, se pregătesc mereu de cel mai rău scenariu posibil și planifică pe termen lung. Astfel, femeile sunt mai abile în gestionarea propriilor finanțe, dar și în descoperirea celor mai eficiente soluții financiare, urmărind mereu cele mai avantajoase beneficii, precum acestea oferite de un credit de nevoi personale de la BT.

3. Interviurile de angajare

Profesorii de la University of Western Ontario au analizat în urmă cu 6 ani comportamentul bărbaților și al femeilor atunci când se prezintă la un interviu pentru angajare. Rezultatele acestui studiu au scos în evidență faptul că femeile reușesc să își ascundă mai bine anxietatea și emoțiile, adaptându-se mult mai repede într-un mediu complet necunoscut.

4. La volan

Compania Privilege Insurance a publicat în anul 2015 un studiu în care femeile au punctat mult mai bine decât bărbații în privința vitezei de mișcare în trafic, atenției distributive și stilului de condus. Dacă peste 25% dintre bărbații prezenți la studiu tind să aibă porniri agresive în trafic, la volan, în cazul femeilor vorbim de numai 4 procente.

5. Succesul în afaceri

Dacă privim topul celor mai de succes 100 de firme din lume, nu vom vedea foarte multe femei în funcții de conducere, însă acest lucru nu trebuie să păcălească pe nimeni. Într-o analiză realizată de către International Journal of Business Governance and Ethics, companiile care au în biroul director femei vor reuși mereu să ia decizii mai bune în situații de criză, atât pentru firmă, dar și pentru angajați.

Tu ce alte exemple de acest fel din experiența personală ai putea să dai?

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: El Nariz

În articolul

5 situații pe care o femeie le va gestiona mult mai bine decât un bărbat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x