Afla ce capcane sa eviti cand faci cumparaturi!

Publicat pe 28.07.2010 la 16:05

Fiecare magazin este gandit astfel de comerciant incat sa te atraga pe nesimtite inauntru. Astfel, sunt lucruri marunte, adevarate strategii de marketing, pe care este bine sa le cunosti inainte de a te avanta in magazine.

Shine.com a realizat topul capcanelor pe care comerciantii le plaseaza special pentru persoanele dependente de cumparaturi.

Ambianta

Majoritatea cumparaturilor sunt in mod ciudat, neplanificate, asa ca e esential pentru un vanzator bun sa atraga clientul inauntru cu muzica placuta, lumina linistitoare si decoruri inedite care sa vanda marfa.

Peretii colorati

Chiar daca nu iti vine sa crezi, se discuta atent despre culorile peretilor inainte de inaugurarea unui magazin nou: nuantele neutre il recomanda pentru persoanele mai in varsta, cele tari vor atrage tineretul iar luciul, arginitiul sau tusele aurii vor da impresia de lux, invitand oamenii instariti.

Marfa asezata strategic

Lucrurile scumpe vor fi puse intotdeauna la intrare, pentru a intra in contrast cu preturile normale sau scazute din interiorul magazinului.

Cosul mare de cumparaturi

Dimensiunea cosului nu e intamplatoare; cu cat este mai mare cu atat ti se pare ca iei prea putin si ai tendinta sa mai adaugi.

Produsele de uz zilnic in spate

Produsele care ne sunt necesare, deci nu extra lux, sunt asezate in spatele magazinului, pentru a trece in cautarea ta si pe langa cele scumpe si fara utilitate imediata.

Ofertele speciale

Tot ce e la "promotie", "ultimele produse", "reducere de sezon" va atrage imediat clientul, aducand mai mult profit comerciantului. El nu va iesi in pierdere oricum.

Citeste si Antena 1

În articolul

Afla ce capcane sa eviti cand faci cumparaturi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x