Ai dormit putin? Afla cum sa arati odihnita!

Publicat pe 06.11.2013 la 09:36 Actualizat pe 06.11.2013 la 14:23

Atunci cand dormi 5-6 ore in loc de 8, cel mai probabil te vei simti si vei arata obosita. Iar daca te asteapta o zi incarcata la munca si vrei sa arati ca si cum ai fi in forma, trebuie sa apelezi la cateva trucuri.

Cat mai multa lumina

Chiar daca ai ochii impaienjeniti de somn si lumina zilei ti se pare mai degraba un factor agresiv decat unul care sa te umple de energie, cel mai indicat este sa dai deoparte draperiile, sa deschizi ferestrele, sa inspiri aerul proaspat si sa simti din plin lumina zilei. Ea iti va reduce imediat productia de melatonina, hormonul somnului si va da un start productiei de cortizol, hormonul care te va pune in miscare.

Gimnastica de inviorare

Nu este nevoie de jumatate de ora de exercitii intense pentru a te simti mai invigorata, mai ales cand tot ce iti doresti este sa mai poti dormi cateva minute. Insa putina miscare usoara te va ajuta sa iti intri mai repede in ritm. Poti face exercitiile chiar cand esti inca in pat. Intinde-te si dezmorteste-te si fa cateva exercitii de respiratie.

Un dus revigorant si aromat

Pune cateva picaturi de ulei de lamaie sau mentol pe gura de evacuare a dusului. Ai grija sa nu aluneci. Apa fierbinte va elibera aromele din uleiuri, iar aceste parfum uri iti vor trezi simturile si te vor ajuta sa te simti mai putin obosita.

Un ten impecabil

Foloseste o crema hranitoare si pregateste tenul pentru un machiaj care sa acopere cearcanele si sa te faca sa arati proaspata. Foloseste un creion alb pentru a-ti contura marginea interioara a pleopei de jos. Va estompa roseata. Nu te machia foarte mult pentru ca un ten obosit si incarcat poate parea si mai obosit daca folosesti fardurile nepotrivite. Foloseste un corector bun si un fond de ten care sa iti uniformizeze nuanta tenului. Ochii vor parea mai luminosi daca folosesti un fard liliachiu. Evita nuantele de maro sau cele inchise la culoare. Intoarce-ti genele pentru ca iti vor face ochii sa para mai mari. Penseaza-te. O privire luminoasa te va face sa pari mult mai odihnita.

Un espresso tare

O modalitate simpla si rapida de a te bucura de energie in mod instantaneu este sa bei o cafea tare. Insa e important sa ai parte de un mic dejun hranitor, cum ar fi musli cu lapte. Evita insa ciocolata sau un mic dejun plin de zaharuri pentru ca efectul lor dispare rapid, iar mai tarziu te vei simti mai obosita.

Fii activa

Desi singurul lucru la care te gandesti pe parcursul zilei este ca de-abia astepti sa te intorci acasa si sa dormi, nu lasa garda jos si nu motai cu ochii deschisi. Ti se va parea ca ziua se lungeste la nesfarsit si vei ajunge sa te uiti mereu la ceas. Cel mai bine este sa fii ocupata si sa te prefaci ca esti foarte increzatoare. Pentru ca ceilalti sa vada ca esti sigura pe tine la munca, primul pas este ca tu sa crezi acest lucru.

Foto: hepta.ro


În articolul

Ai dormit putin? Afla cum sa arati odihnita!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
„A venit iepurașul!” Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este în extaz
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x