Angelina Jolie, semnal de alarmă în calitate de emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați

Publicat pe 16.03.2017 la 15:13 Actualizat pe 16.03.2017 la 15:30

Angelina Jolie s-a descris ca fiind un cetatean ''american mandru" si "un internationalist.

Angelina Jolie, emisar special al UNHCR, cere un angajament reînnoit față de o Organizație a Națiunilor Unite "imperfectă"

Actrița americană Angelina Jolie a lansat miercuri, la New York, în calitate de emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), un apel la internaționalism în fața războaielor care îi fac pe oameni să-și părăsească locuințele și a unui ''val de naționalism în creștere deghizat în patriotism''.

Vorbind la sediul ONU din Geneva, Angelina Jolie a cerut un angajament reînnoit față de acest organism internațional "imperfect" și față de diplomație pentru soluționarea conflictelor.

"Dacă guvernele și liderii nu țin astăzi vie flacăra internaționalismului, atunci trebuie să facem acest lucru noi, în calitate de cetățeni", a declarat Jolie la conferința anuală Sergio Vieira de Mello, organizată în onoarea acestui fost reprezentant al ONU ucis într-un atentat la Bagdad în 2003.

"Asistăm la un val de naționalism în creștere, deghizat în patriotism, și la reapariția unor politici de încurajare a fricii și urii față de alții ", a avertizat ea, fără a se referi în mod direct la președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cărui administrație revizuiește finanțarea Națiunilor Unite și participarea la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Nici un singur apel umanitar la donații din partea guvernelor din lumea întreagă nu a primit nici jumătate din suma necesară, a spus ea. Operațiuni derulate în patru țări în care 20 de milioane de persoane se află în pragul morții din cauza foametei — Yemen, Somalia, Sudanul de Sud și Nigeria — sunt grav subfinanțate.

Jolie, care s-a descris ca fiind un cetățean ''american mândru" și "un internaționalist", a reprezentat UNHCR ca ambasador al bunăvoinței din 2001 până în 2012, vizitând civili dezrădăcinați din Irak până în Cambodgia și Kenya. Din 2012 actrița a fost desemnată emisar special al aceluiași organism.

În articolul

Angelina Jolie, semnal de alarmă în calitate de emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x