Căsătoriile turceşti: trecut şi prezent! Află totul despre TRADIŢIILE lor!

Publicat pe 16.07.2016 la 19:17 Actualizat pe 16.07.2016 la 20:56

Evenimentele din Turcia au îndurerat o lume întreagă. În afară de peisajele de vis, aceasta are tradiţii ancestrale spectaculoase, care se respectă şi în prezent.

Evenimentele din Turcia au îndurerat o lume întreagă. În afară de peisajele de vis, aceasta are tradiţii ancestrale spectaculoase, care se respectă şi în prezent. Un moment inedit este căsătoria. De aceea, ne-am propus să te introducem cât mai mult într-o atmosferă orientală unică.

Căsătoria a reprezentat un element social și spiritual important pentru viața umană încă de la apariția sa. Astăzi, în funcție de zona în care se află, tradițiile sunt diferite.

În trecut, mariajul între rude, de exemplu între veri, era ceva obișnuit în Turcia. Astăzi, astfel de căsătorii nu se mai practică atât de frecvent datorită impactului urbanizării. Un alt tip cunoscut de mariaj era cel în cazul în care un frate deceda, iar cumnata văduvă se căsătorea cu un alt cumnat văduv sau singur (Levirat). Această căsătorie era încurajată pentru a păstra averea celui decedat în familie.

Un alt tip de mariaj este “taygeldi”. În acest caz, copiii din căsătoriile anterioare ale văduvei, se pot căsătorii. În trecut, în special în mediul rural, bărbații puteau răpi o fată pe care o doreau pentru căsătorie, dar cu care familia nu era de acord. De asemenea, era posibil ca doi tineri să fugă împreună în ciuda părerilor familiei. "Oturakalma” este momentul în care o fată se duce să locuiască în casa bărbatului pe care îl iubește, în ciudat familiei.

Practicat în trecut, “beÅzik kertme” îi promitea spre logodnă pe bebeluși, încă din leagăn. Respingerea acestor tradiții o dată ce ajungeau la vârsta căsătoriei era considerată o lipsă de onoare pentru familie, ducând chiar la lupte sângeroase între cele două familiie. Acest tip de căsătorie este aproape dispărut astăzi.

“Iç güveysi” este un tip de căsătorie prin care bărbatul se mută în casa soției. De obicei, în acest caz, soțul nu poate plăti zestrea miresei sau familia miresei nu are un fiu.

“Berder” reprezintă un schimb. Cele două familii își căsătoresc fii sau fiicele cu copiii celeilalte. Astfel, cele două familii sunt scutite de plata unei zestre sau datorii, pe motiv că "au ajuns la o înțelegere".

Nu rata “Prizoniera Dragostei”, de luni până vineri, de la ora 20:00!

În articolul

Căsătoriile turceşti: trecut şi prezent! Află totul despre TRADIŢIILE lor!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x