Ce înseamnă stilul smart-casual pentru bărbați?

Publicat pe 22.04.2019 la 11:49 Actualizat pe 22.04.2019 la 11:56

Ai auzit tot mai des de stilul smart-casual, dar nu știi exact ce tip de piese vestimentare presupune acest stil?

Foto: unsplash.com

Ai auzit tot mai des de stilul smart-casual, dar nu știi exact ce tip de piese vestimentare presupune acest stil? Acest stil vestimentar pentru bărbați câștigă tot mai mult teren și în marile companii, care le permit angajaților să poarte haine smart-casual. Așadar, dacă ești confuz atunci când vine vorba despre piesele pe care trebuie să le porți pentru a obține o astfel de ținută, îți arătăm în continuare ce înseamnă smart-casual pentru bărbați.

Ce înseamnă smart-casual pentru stilul masculin

Smart-casual este un stil care combină, de fapt, două stiluri vestimentare diferite. Partea „smart” a acestui stil se referă la păstrarea unora dintre elementele specifice stilului office, precum cămășile și sacourile. Partea „casual” include pantalonii din materiale naturale precum bumbac sau in și încălțămintea cu tendințe sport.

Printre piesele cheie ale unei ținute smart-casual se numără: sacouri ușor cambrate, din materiale naturale precum bumbac sau in, cu detalii pronunțate – cusături accentuate, nasturi în culori contrastante, revere mai largi; cămăși casual albe sau în tonuri vii, bluze simple din materiale subțiri, tricouri cu glugă, pantaloni subțiri, drepți și ușor șifonați.

Dacă îți dorești să porți mai des ținute smart-casual, trebuie să ai în garderobă cel puțin un blazer gri sau navy. Culoarea gri este una deosebit de versatilă, dar și navy face o impresie grozavă. Totuși, pentru a obține o ținută smart-casual, este recomandat să porți blazere cu croieli mai largi, dar care să îți vină bine la umeri. Poartă blazerul peste un tricou, sau chiar un tricou cu glugă, atunci când este cald și peste un pulover pe timpul iernii. Poți oricând înlocui blazerul cu un cardigan, care va da un aer proaspăt aspectului tău. În plus, un cardigan oferă varietate garderobei tale și stă mai fix pe corp.

Și cămășile se numără printre piesele de rezistență ale unei ținute smart-casual. Poți purta cămașa descheiată, cu un tricou sub ea. Sau, dacă preferi, poți purta cămăși cu alt tip de guler decât clasic și cu croieli moderne, dar sunt de evitat croielile asimetrice. Poți, de asemenea, opta pentru cămăși ușor oversized, doar să te asiguri că păstrezi echilibrul.

Pentru o ținută smart-casual, trebuie să depășești teoria conform căreia negrul se potrivește cu orice și să optezi pentru mai multe culori. Poți alege haine maro, navy, olive, sau bej, toate fiind ușor de asortat.

În ceea ce privește încălțămintea potrivită pentru un stil smart-casual, aceasta conține, în cea mai mare parte, sneakerși, loafers și pantofi brogue. Sneakerșii fac pereche bună cu o pereche de pantaloni la dungă, chinos sau cu o pereche de blugi slim fit.

Atunci când îți dorești să variezi puțin ținuta obișnuită, poți înlocui sneakerșii cu o pereche de pantofi maro, din piele întoarsă. În acest sens, poți alege pantofi brogue sau loafers.

Spus simplu, stilul smart-casual înseamnă adaptarea pieselor clasice, elegante, la ținute și medii de lucru moderne, într-o manieră care permite ambelor stiluri să își păstreze utilitatea și farmecul.

Totuși, trebuie să știi că stilul smart-casual nu include combinarea de pantaloni de trening și sacou. În plus, alături de combinațiile smart, acest stil se referă foarte mult la atitudine și fit. Așadar, este necesar să alegi haine care îți urmează linia corpului și să menții o atitudine pozitivă, încrezătoare.

Stilul smart-casual poate fi adoptat cu ușurință pentru ieșirile la o terasă sau chiar pentru birou, atâta timp cât nu ți se impune un anumit dress code la job. O cămașă cu jeans slim fit și pantofi brogue sau o pereche de pantaloni la dungă, asortați cu un tricou cu glugă și sneakerși îți asigură stilul smart-casual pe care ți-l dorești. Ține cont de piesele vestimentare și de culori, dar și de încălțămintea pe care o alegi, pentru a crea o vestimentație smart-casual.

În articolul

Ce înseamnă stilul smart-casual pentru bărbați?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x